Politika 24.04.2016.

Vučić: Očekujem neizvjesnu i tešku borbu do posljednjeg glasa

ČITANJE: 1 minuta
vucic2
Premijer Srbije Aleksandar Vučić i predsjednik Srpske napredne stranke glasao je danas na vanrednim parlamentarnim izborima, na biračkom mjestu broj 27, na Novom Beogradu.

Vučić je na biračko mjesto došao u društvu svoje kćerke, a u holu zgrade u kojoj se nalazi biračko mjesto sačekao je par minuta dok nije došao njegov red za glasanje.

Nakon glasanja Vučić se u izjavi novinarima prvenstveno zahvalio građanima Srbije na požrtvovanosti i na tome što u značajnoj mjeri izlaze na izbore i dodao da je zadovoljan zbog toga što je kampanja, makar kada se radi o vladajućoj koaliciji bila čista kako nikada nije bila.

“Pošteno smo se borili, očekujem neizvjesnu i tešku borbu do posljednjeg glasa, ali vjerujem da će na kraju krajeva ljudi izabrati budućnost. Ukoliko se dogodi da dobijemo narodno povjerenje, vjerujem da ćemo se približiti evropskom životnom standardu u narednom periodu, da ćemo nastaviti svoj evropski put uz poštovanje tradicionalnih i prijateljskih veza i sa Rusijom i Kinom i drugima i mislim da su pred Srbijom dobre godine“, rekao je Vučić.

On je dodao da ukoliko ne dobiju većinsko povjerenje naroda, da će večeras čestitati protivnicima, niti će tražiti isprike ili alibi ukoliko do poraza dođe.

(AA)