Region 10.07.2024.

Vučić odgovorio Bajdenu i KIarku: Srbija neće biti plijen kao 1999. godine

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da Srbija nije i neće biti plijen kao što je bila 1999. godine.

Vučić je kazao da su se za Srbiju zakačili mnogi, a posljednjih dana i Vesli Klark, kao i Džozef Bajden.

“Pričali su o Balkanu i 1999. Moje je da kažem da mi nikoga ne diramo, ali Srbija više nikada neće biti bilo čiji plijen, kao 1999. godine! Srbija je danas ozbiljna i odgovorna država, želi mir, ali nikome neće dati da ugrozi slobodu našeg naroda”, naglasio je Vučić.

Vučić je rekao i da je Vesli Klark ostavio neizbrisiv trag na Balkanu, ali “ne tako što je gradio puteve, već ubijanjem našeg naroda i naše djece”.

“To su istorijske činjebnice”, rekao je predsjednik Srbije i dodao:

“To niko neće izbrisati nikada. Što se tiče mojih želja, ja nemam portparola. Nerijetko se obraćam javnosti, da mi je ideja pravljenje Velike Srbije, rekao bih. Meni je drago da oni uživaju u napadima na Srbiju, to znači da smo osnažili i ojačali. A još se i koriste neistinama, što je dokaz da su nemoćni”.

Rekao je i da mu je interesantna izjava Klarka da su agenti ili pioni Rusije na Balkanu.

“Moja poruka njemu je da nismo ničiji pioni. Kako nismo ruski, nismo ni američki. I nikada nećemo biti. Ovdje živi slobodarski narod, koji je cijenio i ginuo svoju slobodu. Sloboda je najpreča, i to bi bilo dobro da je tu lekciju i 1999. savladao. Nekima prođe cijeli život, a ne savladaju lekcije. Srbija ne služi nijednoj velikoj sili, već samo svom narodu”, poručio je Vučić, prenosi B92.