Politika 29.01.2016.

Vučić: Odnosi RS i Srbije važniji od odnosa među političarima

ČITANJE: 1 minuta
vucic
Srpski premijer Aleksandar Vučić najavio je danas da će obići Šamac i Doboj u kojima se sredstvima Vlade Srbije obnavljaju dvije škole oštećene tokom poplava 2014. godine.

Vučić je novinarima u Beogradu rekao da je Vlada Srbije poslije stravičnih poplava u RS i BiH donirala novac građana Srbije.

Na web stranici Vlade Srbije najavljeno je da će Vučić će u subotu, 30. januara, otvoriti novu OŠ “Srbija” u Crkvini kod Šamca u BiH, čiju izgradnju je finansirala srpska vlada. Otvaranju škole prisustvovaće i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Vučić je rekao da će Srbija i Republika Srpska “slagali se ili ne po pojedinim političkim pitanjima, nastaviti blisko da rade”, dodavši da “imamo princip da ne govorimo o razlikama”.

Prema njegovim riječima, odnosi RS i Srbije su važniji od bilo kog odnosa među političarima, te dodao da se Srbija ne miješa u odluke koje RS donosi.

Govoreći o nedavnom sastanku sa kosovskim zvaničnicima u Briselu, Vučić je rekao da su se poslije tog sastanka u javnosti od strane sagovornika plasirane informacije “koje nemaju veze sa realnošću”.

-Govorili su neke stvari koje se uopšte nisu dešavale na našim razgovorima- rekao je, uz ocjenu da je do tog došlo zbog političkih dešavanja među prištinskim političarima.

Vučić je naveo i da će zvanični Beograd nastaviti da insistira na dijalogu, stvaranju uslova za protok robe i rješavanju problema i Srba i Albanaca.

On je ponovio i da će ministar odbrane Bratislav Gašić, čiju smjenu trže novinarska udruženja zbog uvrede upućene novinarki, biti smijenjen do kraja januara i da će u roku 15 dana biti postavljen novi.

(Agencije)

Oznake: Milorad Dodik