Region 01.02.2023.

Vučić: Pobedićemo kao Srbija, jer Srbiju ne možete da savladate

ČITANJE: 2 minute

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da će odgovarati svima na sjednici parlamenta o pregovaračkom procesu s Prištinom, ali je ocijenio da mnogi na tu sjednicu ne dolaze zbog odgovora, već zbog samopromocije.

“Nije problem kada mnogo njih napada jednoga, ali je problem kada mnogo njih traži pomoć drugih da se bore protiv tog jednoga. I te mnogo, i te pride, pobedićemo zajedno i pobedićemo kao Srbija!”, poručio je Vučić na Instagram nalogu buducnostsrbijeav.

Vučić je uz to objavio video-snimak, u kojem je naglasio da je, kada je vlast upoznata sa francusko-njemačkom inicijativom, “na odgovoran i ozbiljan način” ponudio parlamentarnim strankama da dođu na konsultacije kako bi im ukazao na sve činjenice i kako bi pokušali da zajednički pristupe rješavanju problema.

“Oni su rekli, ili bar najveći deo njih, nismo zainteresovani, mi hoćemo Skupštinu, hoćemo sebe da prikažemo, hoćemo političku pobedu, nismo toliko zainteresovani za KiM”, naveo je Vučić.

Dodao je da je njegova obaveza da poštuje Skupštinu i naglasio da će doći na sjednicu i sam odgovarati “svima vama znajući da ne dolazite zbog odgovora već zbog samopromocije”.

“Onda ni to nije bilo dovoljno, pa ste pozvali stranačke simpatizere da pomognu. Nije problem, boriću se i pobedićemo svi kao Srbija, jer Srbiju ne možete da savladate”, poručio je Vučić.

Predsjednik Narodne skupštine Vladimir Orlić sazvao je posebnu sjednicu parlamenta na čijem dnevnom redu je Izvještaj o pregovaračkom procesu sa privremenim institucijama u Prištini od 1. septembra 2022. do 15. januara 2022. godine, a koji je podnela Vlada Srbije.

N.M.