Politika 29.11.2015.

Vučić prošao na poligrafu

ČITANJE: 2 minute
vucic
Ministar policije Nebojša Stefanović saopštio je da je premijer Aleksandar Vućić na sopstveni zahtjev saslušan i da je prošao poligraf.

Stefanović je rekao da je Aleksandar Vučić na poligrafskom ispitivanju negirao da je učestvovao u pritiscima, ucjeni i iznudi iskaza nekadašnjeg direktora jednog „Kurira“ i najavio da će zbog toga biti sprovedena istraga.

-Aleksandar Vučić je dobrovoljno odgovarao na pitanja i na sva pitanja odgovorio sa ne, a detektor laži pokazao je da govori istinu. Aleksandar Vučić nikada nije sreo Kornica, nije sedeo s njim bilo gde, a ponajmanje u nekoj kafani- rekao je Stefanović na konferenciji za novinare u Beogradu.

On je ocijenio da je očigledno da su laži imale za cilj da destabilizuju zemlju, zbog čega će biti sprovedena istraga o tome ko je i sa kakvim ciljem iznio takve informacije.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić danas je u policiji saslušan na poligrafu o optužbama dnevnog lista Kurir da je učestvovao u iznudi i ucjenama bivšeg direktora tog lista Aleksandra Kornica.

Stefanović je potvrdio i da je policija uhapsila S.M. bivšeg pripadnika MUP-a Srbije, pripadnika barske kriminalne grupe, koji je osam puta zatečen na prilazu domu porodice Vučić.

Stefanović je rekao da da će biti maksimalno pojačana bezbjednost premijera i svih državnih funkcionera koji bi mogli biti ugroženi.

Mediji u Srbiji su prenijeli da je Vučić dobrovoljno otišao na saslušanje u policiju.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je „da besprizorni napadi na premijera Aleksandra Vučića potvrđuju da je cilj takve hajke destabilizacija Srbije“.

“Besprizorni napadi na premijera Aleksandra Vučića u danima kada je upravo završio najuspešniju posetu Kini u nekoliko poslednjih decenija, kada je doneta istorijska odluka o otvaranju prvih poglavlja u pregovorima sa Evropskom unijom i u predvečerje Ministarskog saveta OEBS-a kada će Srbija biti diplomatska prestonica sveta, potvrđuju da je cilj takve hajke destabilizacija Srbije”, rekao je Dačić, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Dačić, koji je i lider SPS-a ističe da “odgovor na takve pritiske iz zemlje i sveta mora biti potpuno jedinstvo svih državnih institucija u cilju zaštite nacionalnih i državnih interesa”.

(NN)