Vijesti 03.04.2016.

Vučić: Pucnjevi i bombe me neće zastrašiti

ČITANJE: 2 minute
vucic
Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je u Leposaviću da ga bačena bomba i pucanje na halu u Zubinom Potoku, gdje danas popodne treba da govori, neće zaplašiti.

Vučić je pred 4.000 ljudi i rudara u rudniku “Trepča” rekao da ga incident, koji se dogodio rano jutros, neće zaplašiti niti spriječiti njegovu posjetu Kosovu.

“Snažnu Srbiju ništa ne može da uplašiti. Ako je neko mislio da će me ovo zastrašiti, moram da kažem da se to neće desiti”, rekao je Vučić, prenosi “Blic”.

Nakon obraćanja rudarima i obilaska pogona flotacije, Vučić će razgovarati sa rukovodstvom “Trepče”.

Tokom posjete planirano je da Vučić obiđe manastir Banjska gdje će razgovarati sa episkopom raško-prizrenskim Teodosijem i igumanom manastira Danilom. Vučić će u Banjskoj obići novi konak koji je u izgradnji.

U Kosovskoj Mitrovici posjeće Zdravstveni centar, gdje će prisustvovati otvaranju novih prostorija odjeljenja onkologije koje je finansirala Vlada Srbije i prisustvovati puštanju u rad skenera, a ovom zdravstvenom centru će dodijeliti i status Kliničko-bolničkog centra.

Vučić će u Kosovskoj Mitrovici obići i dekanat Medicinskog fakulteta, gdje će razgovarati sa zaposlenima i potom ručati sa studentima.

Planirano je i da posjeti opštinu Zubin Potok. Iako posjeta Kosmetu nije otkazana, procjenjuje se da li će Vučić govoriti u hali gdje je bačena bomba.

Uoči dolaska Vučića duž puteva na sjeveru Kosova postavljeni su plakati sa njegovim likom i bilbordi sa porukom “Predsjedniče Vlade dobrodošao na srpski Kosmet”.

Putevi kojima je predviđeno da se kreće Vučić obezbjeđuju pojačane snage kosovske policije.

Na halu u Zubinom Potoku u kojoj je planirano da se Vučić danas u 15.00 časova obrati građanima Kosova i Metohije, oko 3.00 časa bačena je bomba i pucano iz automatskog naouružanja, ali niko nije povrijeđen, iako se u hali u trenutku napada nalazilo desetak radnika.

Ovo je Vučićeva sedma posjeta Kosovu i Metohiji za četiri godine.

(Agencije)