Vijesti 05.10.2015.

Vučić: Pustite srpske kompanije na hrvatsko tržište

ČITANJE: 2 minute
vucic
Premijer Srbije Aleksandar Vučić traži da Hrvatska pusti srpske kompanije da rade u toj zemlji sa pola kapaciteta koliko hrvatske kompanije rade u Srbiji.

– Hoćemo da obezbedimo mimnimalne uslove za naše kompanije u Hrvatskoj- rekao je Vučić novinarima u Požarevcu i najavio da će Vlada Srbije raditi sa predstavnicima Hrvatske na tome.

On je naveo da je hrvatskim kompanijama otvoreno i “kao na dlanu” ponuđeno kompletno srpsko tržište.

– Sada samo tražimo da naše kompanije puste da rade sa bar 50 odsto kapaciteta i u uslovima kako mi njih puštamo da rade u Srbiji. Mislim da je to fer i pošteno- rekao je Vučić.

Vučić kaže da kada neko zarađuje ogoroman novac u Srbiji, treba da obezbijedi minimalne uslove i srpskim kompanijama u svojoj zemlji.

– Kada uđete u naše velike markete, kojima smo mi širom otvorili vrata, mi ne možemo da vidimo “Knjaz Miloš”, kompaniju koja je stara više od 200 godina, ali ćemo da vidimo sve druge- rekao je Vučić, navodeći da se u Hrvatskoj voda “Knjaz Miloš” uopšte i ne prodaje.

Komentarišući izjavu ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića o ugroženosti bezbjednosti premijera, Vučić je rekao da zbog toga uopšte nije zabrinut, ali da to više govori o političkoj atmosferi.

Vučić je najavio da će 15. ili 16. oktobra saopštiti šta misli o sudbini Vlade Srbije i da će se temeljno pripremiti za taj nastup, te govoriti i o svim trikovima i intrigama, koje su pratile njen rad.

On je potvrdio da će nadležni organi do kraja sprovesti istragu povodom svih navoda iz teksta koji je “Teleprompter” objavio kao zapis prisluškovanog razovora Bojana Pajtića i Lidije Udovički, ko je prisluškivao i reketirao i dodao da taj slučaj neće ostati nerazjašnjen.

(Agencije)