Vučić: Razgovarao bih i sa crnim đavolom

aleksandar-vucic

Razgovarao bih i sa crnim đavolom ako je to korisno za Srbiju i regionalnu stabilnost, za dobre i prijateljske odnose među narodima i državama, izjavio je Vučić.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić je, povodom izjave hrvatskog kolege Zorana Milanovića, koji je rekao da uopšte više ne želi da razgovara sa Vučićem, kazao da mu je zbog toga žao, te da je Srbija uvek spremna na razgovore zarad regionalne stabilnosti i prijateljskih odnosa među narodima i državama.

Njegova lična, kao i politika Vlade Srbije, ističe Vučić, jeste da sa svima razgovaraju.

“Lično bih razgovarao i sa crnim đavolom ako je to korisno za Srbiju i regionalnu stabilnost, za dobre i prijateljske odnse među narodima i državama. Možda i nije loše da se vidi po tom pitanju razlika”, rekao je Vučić.

Neprihvatljive su i nedopustive, poručio je, uvrede hrvatskog premijera upućene predsjedniku Srbije Tomislavu Nikoliću.

“Neprihvtljivo je i nedopustivo da neko vrijeđa predsjednika i institucije Republike Srbije govoreći da ne zna ko su ti ljudi i koji posao obavljaju. To mnogo više govori o onome ko ih je izgovorio nego o onima na koje se te riječi odnose”, istakao je Vučić.

Srbija, ponovio je premijer, želi dobre odnose sa Hrvatskom, ali i dodao da po pitanju zatvaranja granice nije mogla da dozvoli da bude ponižavana, te da je samo štitila sebe i uspješno se odbranila.

“Ali Srbija je uvijek spremna da razgovara i Srbija će uvijek da razgovara, jer smatramo da je to jedini način na koji možemo da napravimo neuporedivo bolje odnose između naših zemalja i naših naroda”, zaključio je Vučić.

Milanović je ranije danas u Zagrebu otvorio Biocentar i tom prilikom u razgovoru s novinarima koji su ga pitali da prokomentariše susret predsjednika Srbije sa hrvatskom predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović u Njujorku rekao: “A ko je uopšte taj Nikolić?”

Takođe, hrvatski premijer je spomenuo i premijera Srbije, rekavši da mu “dođe da svoje oponente nosi kao orden na odijelu.

“Ne želim uopšte više da razgovaram sa Vučićem”, kazao je Milanović.

(Agencije)

ŠERANIĆ: Utvrditi ko zaista traži posao, a ko je na birou zbog osiguranja

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić izjavio je da se suština inicijative poslovne zajednice u Srpskoj o izmjeni Zakona o zdravstvenom osiguranju da se utvrdi ko putem biroa zaista traži posao, a ko je prijavljen samo zbog ostvarivanja prava na zdravstveno osiguranje.

DODIK: Ne smijemo dozvoliti da granica na Drini bude i NATO granica

Srpski član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik, prisustvovao je danas vojnoj vježbi “Sloboda 2019” u Srbiji, nakon čega će razgovarati sa premijerom Ruske Federacije, Dmitrijem Medvedevim. Nakon vojne vježbe Dodik poručuje da je prikazana organizovanost, opremljenost i odlučnost Vojske Srbije, što prije samo 10 godina nije bilo moguće. “Po ovom prikazu se vidi da je vojska

KOMENTAR: PDP-ova politika jeftinih fraza

Zamislite samo koliko je SDS postao nebitna, marginalana politička opcija kada je PDP Mladena Ivanića, sa svojih šest ili sedam odsto podrške, suvereno stao na čelo opozicionog bloka u Republici Srpskoj.