Region 04.12.2021.

Vučić: Razgovor sa mještanima o rješavanju problema u vezi sa “Rio Tintom”

ČITANJE: 2 minute

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Gornjim Nedeljicama kod Loznice da neće, kada je riječ o problemu “Rio Tinta”, da se dodvorava bilo kome, kao što se i ne plaši bilo koga, već da je došao da priča sa mještanima o problemima i da vide da li mogu da se riješe.

Vučić je podsjetio da je pozvao i one koji su uvijek bili najglasniji u protestu da dođu na ovaj razgovor, a da je njihov izbor hoće li.

– Nisam došao da držim bilo kakve govore. Ovde sam da odgovaram na pitanja. Želio sam da održim ova razgovor u školi u Draginjcu, ali mi je rečeno da je bolje u crkvenom domu. Hoću da razgovaramo, da analiziramo svaki problem i pokušamo da dođemo bar do nekih rejšenja – ponovio je on.

Vučić je u obraćanju ispred porte crkve rekao da mu je drago što vidi ljude iz 12 sela i poručio da želi da čuje svaku njihovu primjedbu i brigu.

– Za neku ćemo pronaći odgovor, za neku ne. Važno je da razgovaramo i pokušamo da rješavamo. Čim vas je toliko došlo vidim kolika je zabrinutost – naglasio je predsjednik Srbije.

Vučić je dodao da nije došao “da se politički preganja sa bilo kim”.

– Vi ste me birali da budem predsjednik i moj posao je da vas čujem, slušam i odgovorim na sva pitanja – ponovio je Vučić, prenio je Tanjug.

On je ukazao da je doveo svoje ljude koji imaju sve podatke da sve zapišu, te zamolio zbog prostora da uđu u grupama u crkvenu salu.

Vučić je istakao da je uvjeren da će se pitanja odnositi, prije svega na rudnik, ali je spreman i da odgovara na pitanja vezano za puteve, od Strpnice, Zlatine, kao i o pitanji gasa, i mnogim drugim.

– Moj posao je da budem ovde zbog vas. Hvala što ste došli, zajednički ćemo sigurno bar dio problema riješiti – zaključio je Vučić.

(Srna/A.M.)