Politika 21.09.2015.

Vučić sa Putinom 28. oktobra

ČITANJE: 1 minuta
vucic-putin
Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić zvanično će se sresti sa predsjednikom Ruske Federacije Vladimirom Vladimirovičem Putinom 28. oktobra u Moskvi – saznaju Novosti.

Prema informacijama do kojih su došle Novosti, srpski premijer će u Rusiji biti primljen na najvišem državnom nivou, a razgovaraće i sa predsednikom Vlade Dmitrijem Medvedevom.

Diplomatski izvori prenose da se ova posjeta detaljno priprema već nedeljama, i konačno je “zaokružen” i konkretan datum kada će Vučić stići u Kremlj.

Izvjesno je, na dnevnom redu svih razgovora dominiraće – razvoj političkih i ekonomskih odnosa dvije zemlje, investicije Rusije u Srbiju, izgradnja gasovoda “Turski tok” koji bi trebalo da prođe kroz Srbiju, kao i politika prema Kosovu i Metohiji i Republici Srpskoj.

Ali, poslije zahuktavanja migrantske krize koja prijeti da uzdrma evropski kontinent, očekuje se da srpski premijer sa Putinom “protrese” i tu važnu geopolitičku temu.

Predviđeno je da predsjednik Vlade Srbije povede u svojoj delegaciji veliki broj privrednika pošto se planiraju i susreti sa predstavnicima najvećih ruskih kompanija.

(Novosti.rs)