Politika 26.05.2023.

Vučić: Samo snažna i jaka Srbija može da izađe na kraj sa problemima

ČITANJE: 1 minuta

Samo snažna i jaka Srbija može da izađe na kraj sa problemima rekao je na skupu “Srbija nade” predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

– Beskrajno vam hvala što ste u ovolikom broju došli, što vas kiša nije otejrala odavde, koliko ste uporni i spremni da se borite za normalnu i poristojnu Srbiju. Molim vas da svi spustite zastave i transparente, da pognemo glave i da minutom ćutanja odamo poštu svim stradalima u ova dva jeziva masakra – poručio je Vučić građanima.

Istakao je da su jedinstvo i zajedništvo potrebniji nego ikada.

– Želio sam da govorim na drugačiji način, a imam i nekoliko vijesti. Danas vidimo da su predstavnici Kvinte ćutali, na ove događaje na sjeveru Kosmeta. Ne mogu da opišem poštovanje koje osjećam zbog vaše istrajanosti da budete ovdje – istakao je Vučić.

Vučić je rekao da su prištinske vlasti, kao da su namjerno čekali da veliki broj muškaraca dođe večeras u Beograd, da napadnu da zauzmu zgrade opštine u Zvečanu, Zubinom Potoku i Leposaviću, dok su zemlje Kvinte ćutale, piše RTRS.

– Pred nama je najteži period oko Kosmeta, pritisli su nas uza zid. Čuvaćemo mir, boriću se za svaki sekund mira, ali prvi napad na Srbe na sjeveru, Srbija neće sjedeti skrštenih ruku, nećete protjerati Srbe – podvukao je Vučić.

Istakao je da će povodom novonastale situacije na Kosovu i Metohiji biti održana sjednica Savjeta za nacionalnu bezbjednost.