Region 22.12.2022.

Vučić se pred veliki skup obratio Srbima na KiM (VIDEO)

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poslao je snažnu poruku Srbima na Kosovu i Metohiji, pred veliki narodni protest na barikadi u Rudaru.

“Srbi ne traže mnogo, traže samo ono što pripada svim civilizovanim ljudima u Evropi. Na šta svi drugi imaju pravo, samo je Srbima uskraćeno. Da budu slobodni, da imaju pravo da se kreću, da idu u škole i bolnice, da čuvaju živote i perspektivu svoje dece. Traže da budu pušteni na slobodu oni koji su bez ikakvog razloga uhapšeni. Traže da se povuku oni koji su sa dugim cevima došli bez prava da okupiraju sever Kosova i Metohije”, rekao je on.

“A za povratak u institucije traže formiranje ZSO. Za sve to kao predsednik Srbije uvek ću im pružiti podršku. Uvek ću im pružiti podršku, i neću se kriti od velikih i moćnih u svetu”, rekao je Vučić.

“I kada to kažem, takođe ću uvek biti dovoljno odgovoran da ih pozovem da čuvaju mir, da sačuvaju staloženost i strpljenje. Jer mir je u našem najvećem interesu Srba i Srbije i našeg naroda na KiM. Živeo srpski narod na Kosovu i Metohiji, živela Srbija”, zaključio je.