Region 24.10.2022.

Vučić se sastao sa predstavnicima Srba iz regiona

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predstavnicima Srba iz regiona kojima je zahvalio na očuvanju nacionalnog i kulturnog identiteta srpskog naroda.

– Vitalni interes Srbije je briga o našem narodu gdje god on živio, kao i očuvanje srpskog jezika i ćiriličnog pisma. Nastavićemo da radimo na jačanju međusobnih veza i unapređenju saradnje institucija iz Srbije i Srba u regionu – naveo je Vučić na Instagramu.

Tokom sastanka razgovarano je očuvanju jezičkog i kulturnog identiteta srpskog naroda u zemljama regiona, ali i ekonomskom osnaživanju i podršci.

“Republika Srbija će u narednoj godini uložiti u Bosanski Petrovac više nego u svim godinama ranije zajedno i na to sam posebno ponosan i zahvalan rukovodstvu Srbije na podršci. O kojim iznosima je riječ i koji projekti će biti realizovani više će biti poznato naknadno. Hvala i ministru Selakoviću na toplom dočeku i čestitam na novom mandatu u Vladi Srbije”, poručio je nakon sastanka Nemanja Davidović, predsjednik Udruženja “Povratnici” iz Bosanskog Petrovca.

(N.S)