Region 31.07.2020.

VUČIĆ: SNS ima četiri opcije za novu vladu Srbije, biće formirana do kraja avgusta

ČITANJE: 2 minute

Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić najavio je danas da bi vlada trebalo da bude formirana do 25. avgusta, a da su na sednici Predsedništva SNS razgovarali o tome ko treba da bude koalicioni partner, navodeći četiri moguće opcije.

„Da idemo sa socijalistima i manjima, sa (Aleksandrom) Šapićem i manjinama, sa socijalistima, Šapićem i manjinama i sami sa manjinama“, rekao je Vučić posle sednice Predsedništva SNS, objasnivši kako je svaki od tih predloga dobio po 20 ili 30 odsto podrške i da su opcije kao „pata-karte“, ali da će odluka biti usaglašana, okvirno, oko 15. avgusta.

Vučić je poručio kako je cilj da Vlada Srbije bude formirana do 25. avgusta, prenose agencije.

Upitan zašto se toliko čekalo sa izborom Vlade Srbije, Vučić je rekao da je ogromno poverenje građana teret na leđima i da to znači da treba napraviti dobar izbor.

„Da napravimo nešto što će da bude odličan izbor za Srbiju“, rekao je Vučić i ocenio da je dobro rešenje potrebno zbog brojnih izazova poput pregovora o Kosovu, ekonomske krize zbog korona virusa i epidemiološke krize.

On je ocenio da je „bolje sačekati 15 dana i napraviti dobru Vladu nego žuriti“ zbog medija i nekih političara, poručivši da on neće popustiti pod pritiscima.

Sagovornici dnevnog lista Danas smatraju da sastav nove vlade zna samo jedan čovek, predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Na pitanje novinara rekao je da se i dalje ne znaju imena ministara i da je to odluka koju treba doneti prvo na Predsedništvu SNS, pa na Glavnom odboru stranke.

Vučić je najavio da će u narednih nekoliko dana biti verifikovani mandati novih poslanika u Skupštini Srbije.

On je dodao da će sednica biti održana u Skupštini Srbije, a da Srpska napredna stranka mora da bude svesna da ljudi žele promene i u Skupštini i u Vladi Srbije, gde treba pokazati „više mladih lica – onih koji predstavljaju budućnost Srbije“ i da pokažu da su u stanju da se nose sa teškim problemima koje ovo vreme donosi.

(SB/banjaluka.net)