Region 03.02.2023.

Vučić: Sramno je bilo ono juče, obradovali se Kurti i Hrvati i njihovi mediji

ČITANJE: 1 minuta

Poslanici Skupštine Srbije nastavili su posebnu sjednicu posvećenu Kosovu i Metohiji, na čijem dnevnom redu je Vladin Izvještaj o pregovorima s Prištinom. Sjednici prisustvuje predsjednik Aleksandar Vučić.

Vučić se osvrnuo na jučerašnje događaje.

“Sramno je bilo ono juče, loše za našu zemlju, a svima nama neprijatno… Nije to vama prvi put, ali nije to rešenje. Pobeđujte, iznosite argumente, a nasilje nije nešto što ljudi vole. Ali koliko su se obradovali Kurti i njegovi mediji, Hrvati i njihovi mediji”, rekao je predsjednik Srbije.

Vučić je juče iznio i plan od deset tačaka o politici Srbije u narednom periodu. Govorio je i o tzv. francusko-njemačkoj inicijativi, a kao posebno tešku istakao tačku 4 i to drugi stav, u kojem se navodi da se “Srbija neće protiviti članstvu Kosova u bilo kojoj međunarodnoj organizaciji”.

Međutim, u jednom trenutku situacija je eskalirala tokom rasprave poslanika opozicije i poslanika vladajuće SNS, nakon čega su skoro svi ustali iz svojih poslaničkih klupa i uputili se ka govornici, iznad koje je sjedio i predsjednik Srbije.

On je u jednom momentu bio potpuno okružen poslanicima, dok se guranje, verbalno vrijeđanje i vikanje odvijalo ispred skupštinske govornice.

N.M.