Politika 02.03.2021.

Vučić: Koju god vakcinu tražite, Srbija će donirati

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas na sarajevskom aerodromu da je Srbija obezbijedila 10.000 doza vakcine “Astra Zeneka” i da će donirati još vakcina ukoliko to vlasti BiH zatraže.

“Na vlastima je da vide način na koji će ih upotrebiti. Srećan sam da spasimo živote. Od ove četiri vakcine koje imamo, koju budu tražili građani BiH mi ćemo dostaviti”, poručio je Vučić.

On je apelovao na vlasti u BiH da “govore sve više jednim glasom prema Briselu” i zajednički ukažu na probleme, da ne optužuju jedni druge.

Vučić je naglasio da je na sastanku sa članovima Predsjedništva BiH inicrao da se organizuje veliki samit BiH i Srbije na svim nivoima administrativne vlasti obje zemlje.

“To bi trebalo da bude najveći samit, samit saradnje, povjerenja i da vidimo kako u budućnosti da otvorimo granice da bi ljudi mogli bolje da se osjećaju”, rekao je on.

Predsjednika Srbije danas su na Aerodromu Sarajevo dočekali i poželjeli mu dobrodošlicu srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik i članovi Predsjedništva Željko Komšić i Šefik DŽaferović.

Dodik je javno zahvalio Vučiću za human gest i pomoć građanima u BiH.

(Srna, E.M)