Vijesti 15.09.2015.

Vučić: Srbiju ne čeka nikakva katastrofa

ČITANJE: 1 minuta
aleksandar-vucic

Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da ne želi da bilo ko u Srbiji paniči zbog migrantske krize i dodao da Srbiju ne čeka nikakva katastrofa ni kada je riječ o migrantima, niti u bilo kojem drugom pogledu.

Vučić, koji se nalazi u posjeti SAD, rekao je večeras za RTS da će se Srbija ponašati u skladu sa evropskim duhom, provodiće evropske ideje, iako nije članica EU, za razliku od mnogih koji to jesu.

“Ne želim da bilo ko u Srbiji paniči na bilo koji način. Bavićemo se time da sačuvamo svoj obraz, da nikako i nikada ne povredimo izbegle ljude, već da im pomognemo koliko možemo i sve ćemo probleme mi umeti i uspeti da rešimo”, rekao je Vučić, koji bi u Beograd trebalo da se vrati u petak, 18. septembra.

On je zamolio ljude koji na bilo koji način imaju uticaj na javnost u Srbiji da ne izmišljaju i ne prave fantazmagorične priče o katastrofama koje čekaju Srbiju.

“Nikakva katastrofa nas ne čeka ni u pogledu migranata, niti u bilo kojem drugom pogledu. Pred Srbijom je dinamičan rast. Srbija će u naredne tri godine biti zemlja istinskog i dinamičnog ekonomskog rasta”, rekao je Vučić.

(Agencije)