Politika 09.11.2015.

Vučić: Srbiju više niko ne može da gazi

ČITANJE: 2 minute
Vucic
Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je neprimanje samoproglašenog Kosova u Unesko pokazalo da Srbiju više niko ne može da unizi i zgazi i poručio da se Vlada Srbije, štiteći interese svoje zemlje i naroda, suprotstavila mnogo moćnijim i jačim od sebe.

Vučić je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije rekao da Srbija nije poražena i da Srbija “polako ali sigurno uči u najmanju ruku da ne gubi”.

“Rezolucija o Srebrenici, ekonomska agresija Hrvatske, današnja sednica Generalne skupštine Uneska i uspešan kraj po svim tim pitanjima najbolji su dokaz za to. Kao narod i zemlja počeli smo da se borimo `za` a ne `protiv`, zastupamo jasne ciljeve, da štitimo vlastite interese i više nismo neko kome se nameće bilo čija volja”, rekao je Vučić.

On je pozvao građane Srbije da se naviknu na to i poručio da Vlada ni kada bude gubila neće odstupiti od svoje politike i objasnio da Srbija neće sukobe i da će se zalagati za razgovor i kompromis, saradnju i dogovor i da će držati riječ, ali da nikada neće zapostaviti vlastite interese.

“Naše `ne` je nauk i za mnogo veće, za one koji su danas htjeli drugačiju odluku Generalne konferencije Uneska i svi treba na to da se naviknu”, rekao je Vučić.

On je poručio Prištini da Vlada Srbije neće da odgovara uvredama na njihove uvrede i poručio da je Vlada bila i biće spremna za kompromise koji će da olakšavaju život srpskom narodu na Kosovu i Metohiji.

“Vi radite svoj posao, mi vas nećemo kamenom da gađamo, već ćemo da tražimo nastavak dijaloga, da želimo taj dijalog i da razgovorima rješavamo probleme. Želimo nastavak dijaloga sa Prištinom, da je bilo pameti ovo pitanje bi se rješavalo kroz dijalog u Briselu, a ne pokušajem da se Srbija unizi i zgazi”, rekao je Vučić

Povodom toga što su Makedonije i Crna Gora glasali za prijem samoproglašenog Kosova u Unesko, rekao je:

“Hvala im na tome, znaćemo da mjerimo to što su pokazali da im je Priština važnija od Srbije”.

(Agencije)