Politika 20.06.2021.

Vučić: Sve je urađeno protiv vitalnog interesa Srba

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ocijenio je danas, povodom nedavno usvojene rezolucije o Srebrenici u Skupštini Crne Gore, da je sve što je urađeno bilo protiv vitalnog interesa srpskog naroda.

Vučić je u izjavi medijima rekao da u posljednjih godinu i po svakoga dana sluša optužbe kako se Srbija nekome miješa u unutrašnje odnose.

“Je li ta Srebrenica u Crnoj Gori? Kakve veze Srebrenica ima sa Crnom Gorom? Što se oni mešaju u nečije tuđe odnose? Ko smo mi da danas arbitriramo između Turske i Jermenije, ili Nemaca i kog god hoćete napadnutog naroda u Drugom svetskom radu”, upitao je Vučić.

On je naglasio da je Srbija zbog usvojene rezolucije reagovala mirno i nijednu uvredljivu riječ nije uputula, ali će nastaviti da brani svoj narod, da još snažnije pomaže srpske kulturne institucije u Crnoj Gori, da podstiče Srbe da čuvaju svoj srpski jezik i ćirilično pismo.

“Nekoga da ugrožavamo nećemo, ali neću da dozvolim onima koji svakoga dana ugrožavaju Srbiju da to čine”, istakao je Vučić.

Skupština Crne Gore izglasala je 17. juna rezoluciju o zabrani negiranja navodnog genocida u Srebrenici. Za njeno usvajanje glasalo je 55 poslanika, protiv je bilo 19, a uzdržano sedam.

(Srna, E.M)