Region 30.01.2023.

Vučić: To što je Zeman rekao o Kosovu ostalo je u srcima naših građana

ČITANJE: 1 minuta

Teško da poznajem nekog ko ima takvu popularnost u jednoj zemlji kao što predsednik Miloš Zeman ima u Srbiji, zato što je pokazao hrabrost kakvu niko u Evropi nije – to što je rekao o Kosovu srpski narod i građani Srbije nikada neće zaboraviti, rekao je predsjednik Aleksandar Vučić na konferenciji za novinare.

“Cijenim što je i Srbija osudila rusku agresiju u Ukrajini, jer ne može se dozvoliti da bilo koja zemlja napadne svog susjeda”, rekao je Zeman.

Predsjednik Aleksandar Vučić svečano je dočekao ispred Palate Srbija predsjednika Češke Miloša Zemana, uz intoniranje himni dvije zemlje, crveni tepih i gardu Vojske Srbije.

Vučić je rekao da predsjednik Zeman dobije ulicu u Beogradu, a da će o tome odlučiti Skupština grada.

“Teško da poznajem nekog ko ima takvu popularnost u jednoj zemlji kao što predsednik Zeman ima u Srbiji, a to je zato što je pokazao hrabrost kakvu niko u Evropi nije, on je pokazao kako veliki i hrabri ljude mogu da prave istoriju i srpski narod i građani Srbije to što je rekao nikada neće zaboraviti, beskrajno hvala njemu i češkom narodu”, rekao je Vučić na konferenciji za novinare.

To što je Zeman rekao o Kosovu ostalo je u srcima naših građana, Zeman je pokazao hrabrost kakvu niko nije, istakao je predsjednik Srbije.

Prema njegovim riječima, Srbija i Češka imaju iskreno prijateljstvo, odnosi dvije države su napredovali, 2,8 puta je uvećana trgovinska razmjena u posljednjih 10 godina, prenosi RTS.

N.M.