Region 31.12.2022.

Vučić: Treba nam 30 minuta da preoremo celu njihovu jednu bazu

ČITANJE: 3 minute

Znate li šta radi šest haubica. Treba nam trideset minuta da preoremo celu njihovu jednu bazu, a mi nismo imali šest nego 18, rekao je Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije u intervjuu za TV Prva.

Vučić je izjavio je se država borila da sačuva srpski narod na KiM, ali i da sačuva mir. Rekao je da se Albanci nisu zaletjeli 20 dana da sklone barikade, jer su bili svjesni da bi naišli na veoma tvrd orah i žestok otpor naroda, ali i ozbiljan odgovor države Srbije.

“Prvo jer bi naišli na tvrd orah i što bi shvatili koliko je žestok otpor naroda, a s druge strane jer znaju da bi dobili ozbljan odgovor države Srbije i da bi bili počišćeni kao metlom”, kazao je predsjednik.

Na pitanje da bi se to desilo ukoliko se ne bi uključio neko drugi u smislu rata, Vučić je kazao da ne bi na to da odgovori.

“Taj neko drugi, ne bih o tome da govorim jer je to katastrofa za nas u političkom smislu, ali ne želim da govorim o vojno-bezbednosnom smislu, samo nemojte da potcenjujete svoju zemlju i to je sve što imam da vam kažem”, naveo je Vučić.

Poželio je i da se sačuva mir, a Srbima na Kosovu i Metohiji je poželio da opstanu, ostanu, sačuvaju srpsko ime i prezime, ognjišta.

“Mi ćemo uvek biti uz njih i to nije politička parola i to su ovoga puta videli. Naš odgovor, u smislu napretka ekonomije i u smislu opstanka našeg naroda i u Republici Srpskoj, Crnoj Gori i na KiM, je nema predaje. Srećna vam Nova godina”, poručio je predsjednik.

Prema njegovim riječima, njegova lična želja je da mu djeca budu živa i zdrava, a profesionalna, uz sve što je rekao, da bude više djece u Srbiji.

“Ne traje to od juče, takve situacije zbog jednog incidenta ili nekoliko, već se godinama to priprema i godinama neko potcenjuje stanje duha srpskog naroda na KiM i godinama ne slušaju šta Srbi govore i ne žele da vide šta je to što preživljavaju, jednako na Zapadu koliko i Albanci”, rekao je Vučić.

Istakao je da Albanci rade još gore stvari nego što je Srbija nekada radila u sopstvenoj svijesti ne razumijevajući potrebu da s Albancima napravimo dogovor.

“Mislili smo da sve silom može, a Albanci sada to rade puta dva. I misle da je to moguće, nije. Narod da pobedite ne možete. I večeras se igraju, misle da ne znamo, šalju jednu ekipu kosovske policije da pređe iz južnog u severni deo Mitrovice, namerno provociraju ljude. Postavili su dva punkta Rosu kod Grabovca i Gazivoda. Pa nekog zaustavljaju, provociraju”, rekao je Vučić.

Istakao je da ne razumiju da nemaju snagu na sjeveru KiM.

“Niko se nije uplašio Albanaca. Ljudi jedino ne žele da uvedu celi sukob sa NATO. Albanci mogu da dovedu svetog Petra, koga hoće, oni na severu ne mogu ništa. Oni nisu snažniji od Srba”, istakao je Vučić.

(N.M.)