Politika 31.12.2015.

Vučić: U budućnost se mora velikim skokom preko ambisa

ČITANJE: 2 minute
Vucic
Premijer Srbije Aleksandar Vučić ocijenio je da nova godina treba da bude početak “velikog odskoka Srbije”, te istakao da nema čarobnog štapića, već da treba nastaviti sa reformama jer ništa neće pasti s neba.

Vučić je u autorskom tekstu za “Večernje novosti” naveo da je za prevazilaženje jaza između Srbije i visokorazvijenih zemalja potrebno stalno usavršavanje, te istakao  da “Srbija u budućnost mora preko ambisa, velikim skokom”.

– Po mom mišljenju brzi smo, ali moramo još brže… Volio bih da imam čarobni štapić i sve to stvorim odmah. Ali nemam. I niko ga nema- dodao je Vučić.

On je podsjetio da je obećao teške mjere, tešku štednju i težak rad, odnosno način na koji se stiže do boljeg života.

– Nikad nisam rekao ni da će da bude brzo, ni lako. Ali jesam da za Srbiju više niko neće morati da umre, da neće biti ratova i nestabilnosti- dodao je Vučić.

Vučić je istakao da djecu u Srbiji treba učiti vjeri u sebe, radu i radnoj etici, štednji, da usavršavanje treba da se nastavi i poslije školovanja.

– Zbog tuđih grešaka, koje smo dijelom i mi platili, insistiram na formiranju jake države, one koja istovremeno i stvara uslove, ali i utiče na glavne ekonomske tokove. Zato toliko požurujem ministre u reformama i posebno u dovođenju investitora i izgradnji ingrastrukture- kaže Vučić.

Podsjetivši na izreku da je “vrijeme novac”, Vučić je rekao da želi da Srbija bude još brža – pogotovo u mijenjanju sebe.

– Mnogo toga je okamenjeno ovdje, kod nas. Navike, mentalitet, mitovi. Potreban je veliki pijuk da se to razbije. Borba protiv korupcije, hapšenja velikog broja onih koji su oštetili budžet, nije ništa drugo nego borba protiv ideje da stvari padaju s neba- dodao je Vučić.

Govoreći o razlici između tajkunske države i države krupnog kapitala, Vučić je naglasio da se prva, u kojoj tajkuni rade samo za sebe, otimajući od države, mora iskorijeniti.

– Druga, u kojoj krupni kapital radi u saglasju sa državom i za sebe i za državu, društvo, unapređuje ga i razvija, moramo da stvorimo i osnažimo- naveo je Vučić.

On je istakao da su znanje, moral i rad elementi velikog skoka Srbije i njenog novog vijeka, kao i politika koja se zasniva na rezultatu, a ne na čarobnom štapiću.

– Rad nam se isplatio, promJene su počele, Srbija napreduje- zaključio je Vučić.

(Agencije)