Region 28.11.2021.

VUČIĆ: U Hrvatskoj misle da su jaki zbog kupovine francuskih aviona, a ne znaju šta dolazi u Srbiju

ČITANJE: 2 minute

Predsjednik Srbije i čelnik vladajuće stranke Aleksandar Vučić najavio je u subotu da se više neće kandidirati za predsjednika SNS-a i da će Srbija nabaviti novo oružje još brže nego neki u regiji, kako je više niko ne bi ponižavao.

Na stranačkom skupu Srpske napredne stranke Vučić je pred više od 15.000 članova u Štark Areni rekao da će ostati na čelu SNS-a do parlamentarnih izbora 3. listopada, prenosi index.hr.

Najavio je da se na sljedećoj Skupštini SNS-a neće kandidirati za predsjednika stranke, istaknuvši da dok je SNS na vlasti, “vodit će samostalnu, nezavisnu i suverenu politiku u interesu njezinih građana”.

“Pokušaću vas odvesti do još jedne pobjede, a od vas tražim da ona bude najuvjerljivija do sada”, poručio je Vučić na skupu u povodu 13. obljetnice stranke, nazvanom “svečana akademija”.

“Dok ste vi dolazili mirno, autobusima, neki drugi – kojih je višestruko manje – ponašali su se drugačije”, rekao je Vučić.

Time se osvrnuo na današnju blokadu prometnica koju su u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Šapcu i još nekoliko gradova Srbije proveli aktivisti ekoloških pokreta i udruga građana, prosvjedujući protiv najavljenog otvaranja rudnika litija na području Jadra u zapadnoj Srbiji.

Srbija danas u svemu očekuje uspjeh, istaknuo je Vučić i ocijenio da će “kumulativno gledajući, 2020. i 2021. Srbija biti zemlja s najvećim ekonomskim rastom u cijeloj Europi”, što je popraćeno burnim pljeskom.

“Srbija se naoružava da je više niko ne bi ponižavao”

Srbija se “nalazi na ecropskom putu”, rekao je Vučić.

No Srbija “neće napustiti svoje prijatelje” niti se odreći “prijateljstva s Rusijom i Kinom”, a niti će se te dvije zemlje odreći prijateljstva sa Srbijom, ustvrdio je.

U povodu hrvatske kupnje francuskih zrakoplova Rafale, Vučić je istaknuo da Srbija jača vojsku kako je više nitko ne bi mogao ponižavati “kao devedesetih i dvijetisućitih godina”.

“A ovi koji misle da su najjači, a veoma su jaki, oni ne znaju, još ih nismo obavijestili da nešto uskoro stiže u Srbiju, a mnogo prije će stići nego to što su oni kupili i čime se hvale”, rekao je Vučić.

Ponovio je svoje ranije poruke da se “više neće ponavljati oluje, bljeskovi i pogromi, bez obzira na sve pritiske”.

(SB)