Politika 23.07.2020.

VUČIĆ UKAZAO ČAST I PAŽNJU SRPSKOJ: Cvijanovićeva se zahvalila na vrijednoj donaciji Srbije

ČITANJE: 2 minute

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović zahvalila je Srbiji i predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću za vrijednu donaciju od 15 sanitetskih vozila koje je Srbija donirala zdrvatsvenim ustanovama u lokalnim zajednicama u Srpskoj, navodeći da ova posjeta pokazuje da su neraskidive veze Srpske i Srbije.

U obraćanju ispred Univerzitetskog kliničkog centra /UКC/ Republike Srpske, Cvijanovićeva je rekla da je Vučić svojom posjetom ukazao čast i pažnju Srpskoj, njenim institucijama i građanima, te pokazao da Srbija ostaje i biće oslonac Srpskoj.

“Zahvalni smo za sve što je Srbija radila prethodnih godina i što će raditi kada je riječ o pomoći Srpskoj. Srbija je bila naš oslonac i podrška, a ova donacija je realna podrška. Takođe, ova posjeta predsjednika Srbije raduje naše građane i čast je za naše institucije”, naglasila je Cvijanovićeva u obraćanju ispred UКC-a.

Ona je rekla da je posjeta UКC-u znak pažnje, poštovanja i odavanja priznanja prema uspješnom radu zdravstva Srpske i njegovih radnika na suzbijanju virusa korona, ali i prema svemu što je Srbija radila i radi za Srpsku zahvaljujući Aleksandru Vučiću i institucijama Srbije.

“To je više od obične posjete, te znači da su neraskidive naše veze i da ovo predstavlja znak sigurnosti za nas. Hvala što ste ponovo pomogli Srpskoj i ovaj poklon nama mnogo znači”, naglasila je Cvijanovićeva.

Ona je dodala da će zdravstvenim radnicima donirana vozila biti od velike pomoći da bi se upješno nosili sa izazovnim vremenom usljed pojave virusa korona.

Cvijanovićeva je naglasila da je Srbija prva poslala pomoć Srpskoj na početku pandemije.

“Srbija se uvijek interesuje kako se borimo sa problemima i uvijek je tu kada nam je potrebna pomoć. Živjela Srpska i živjela Srbija”, istakla je predsjednik Srpske.

(Srna)