Region 08.06.2021.

VUČIĆ UOČI SJEDNICE SB UN: Predaja nije opcija, spremni smo da branimo srpske interese

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je večeras pred sjednicu Savjeta bezbjednosti UN na kojoj će biti predstavljen izvještaj Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove u Hagu da je “naš tim spreman da štiti interese Srbije i srpskog naroda”.

“Za nekoliko minuta počinje sednica Saveta bezbednosti. Naš tim je spreman da štiti interese Srbije i srpskog naroda. Predaja nije opcija. Neka živi Srbija”, napisao je Vučić na Instagram profilu “budućnostsrbijeav”.

On je objavio i fotografiju srpskog tima u kojem su, pored ostalih premijerka Ana Brnabić, ministar spoljnih poslova Nikola Selaković i ministarka pravde Maja Popović, prenose agencije.

Počela sjednica SB UN o radu Mehanizma za krivične sudove

U Njujorku je večeras počela sjednica Savjeta bezbjednosti UN o radu Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove, na kojoj će govoriti i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Na sjednici će izvještaj podnijeti predsjednik suda Karmelo Ađijus i glavni tužilac Serž Bramerc.

U debati o izvještaju učestvovaće predstavnici zemalja članica Saveta bezbjednosti, a potom će se obratiti i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i predstavnici BiH, Hrvatske i Ruande.

Sjednicom predsjedava predstavnik Estonije koja je u ovom mjesecu zemlja koja predsjedava SB UN.

(SB)