Sport 03.08.2020.

VUČIĆEVIĆ I PULJIZOVIĆ NA PRAGU BORCA Banjalučani do kraja sedmice očekuju dva pojačanja

ČITANJE: 1 minuta

Pivot Nemanja Vučićević i srednji bek Saša Puljizović postigli su usmene dogovore sa rukovodstvom Borac m:tela i trebalo bi da do kraja sedmice stave parafe na ugovore.

O ostanku snažnog pivota i dolasku srednjeg beka sa iskustvom igranja u Ligi šampiona priča se već nekoliko dana, a kako saznaje Glas Srpske, sve će biti pozitivno riješeno u narednih nekoliko dana. Nema sumnje da će dvojica iskusnih i dokazanih igrača i te­ kako značiti treneru Mirku Mikiću koji ima mnogo neiskusniji igrački kadar nego prošle sezone.

Vučićević je u prošlom prvenstvu bio jedan od ključnih igrača Borca i među najzaslužnijim za osvojenu titulu u prekinutoj sezoni. Kvalitetom i odnosom prema igri bio je primjer mlađim saigračima, a nekoliko puta i sam je istakao da mu je u Banjaluci sve potaman i da će produžiti saradnju ukoliko se steku uslovi za to.

Puljizović je protekle dvije sezone proveo u finskoj ekipi Rihimaki Koks sa kojom je dva puta igrao grupnu fazu Lige šampiona. Momak koji je ponikao u Derventi još je igrao u Srbiji, Hrvatskoj, Austriji, Izraelu, Turskoj, Rumuniji i Švedskoj, a u posljednje vrijeme redovno je dobojao poziv selektora BiH Bilala Šumana.

Mikić je istakao da dolaskom Vučićevića i Puljizovića sigurno bi imali više ambicije nego trenutno.

Banjalučani su trenutno sa pripremama u Tesliću gdje će ostati do petka.

(A.M/banjaluka.net)

Oznake: RK Borac m:tel