Vijesti 01.12.2015.

Vučiću prijete Đinđićeve ubice!

ČITANJE: 2 minute
aleksandar-vucic
Beogradska policija je u stanu uhapšenog Siniše M. (42), koji se sumnjiči za nadziranje premijera Aleksandra Vučića i njegovog stana, pronašla oružje, saznaje „Alo!“.

Pojedini sagovornici ovog lista ukazuju na to da i u ovom slučaju postoje pojedine analogije sa događajima koji su prethodili ubistvu premijera Zorana Đinđića, a simptomatično je i to što je otkriveno da je Vučiću prijetnja upravo čovjek koji je blizak sa nasljednikom šefa zemunskog klana Lukom Bojovićem.

Dovoljno je da pročitate biografiju čovjeka koji je uhvaćen kako nadzire Vučića i ne morate biti stručnjak za bezbjednost da biste posumnjali da je riječ o sličnom scenariju kao 2003. godine, kada je ubijen Đinđić. Ipak, činjenica je da su državni organi ovog puta znatno spremniji i da neće dozvoliti bilo kakvo iznenađenje – smatra izvor „Alo!“ blizak državnim organima.

Prema saznanjima lista, Siniši M. određeno je policijsko zadržavanje, nakon čega će biti saslušan u tužilaštvu. Na slučaju radi treće odjeljenje beogradske kriminalističke policije.

Inače, ministar Nebojša Stefanović je nakon Sinišinog privođenja rekao da se radi o bivšem pripadniku obezbjeđenja Luke Đurovića, koji je ubijen 2013. godine, a koji je bio u bliskoj vezi s Lukom Bojovićem. Vrhovni sud Španije potvrdio je presudu početkom novembra Luki Bojoviću, koji je osuđen na 18 godina zatvora zbog ubistva Milana Jurišića Jureta.

Luka Đurović je bio vođa najjačeg kriminalnog klana u Baru, a važio je za glavnog saradnika Luke Bojovića. Đurovićevo ime ranije je pominjano u akciji italijanske policije „Šah-mat“, u kojoj se sa još 36 osoba teretio za šverc 87 kilograma kokaina, ali je oslobođen optužbi. Iako je povezivan s brojnim sumnjivim poslovima i mafijaškim likvidacijama, Đurović nikad nije osuđen. Poginuo je prije dvije godine u saobraćajnom udesu, a policija dobila je informaciju da se možda radilo o ubistvu.

(Alo.rs)