Politika 06.07.2016.

Vučurević: Ako me NDP ne podrži, PDP i SDS uskraćuju podršku Čaviću u Banjaluci

ČITANJE: 1 minuta

Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević rekao je da, na nivou koalicionog sporazuma Saveza za promjene, “Slobodan Šaraba ne predstavlja NDP, već se samo tako predstavlja”.

Vučurević tvrdi da više od dvije trećine liste NDP-a na lokalnim izborima ne slijedi Šarabu.

“Za mene nije ništa novo to što me on nije podržao. To nije uradio ni 2012. godine, a, ipak, smo pobijedili”, rekao je Vučurević novinarima u Trebinju.

On je istakao da je predsjednik NDP-a Dragan Čavić bio jasan kada je rekao da će raspustiti trebinjski odbor ove stranke ukoliko podrže kandidata koalicije SNSD-DNS-SP za gradonačelnika Luku Petrovića.

“Čaviću poručujem da ukoliko ne održi riječ neće imati podršku PDP-a niti SDS-a u Banjaluci. Ako je Čaviću preči prevarant poput Slobodana Šarabe nego koalicija i njegov lični status, neka izvoli”, poručio je Vučurević.

Gradski odbor NDP-a u Trebinju neće podržati ni kandidata Saveza za promjene Slavka Vučurevića, ni kandidata koalicije SNSD-DNS-SP Luku Petrovića za gradonačelnika Trebinja, rekao je danas predsjednik ovog odbora Slobodan Šaraba.

Šaraba nije precizirao šta će ova politička partija preporučiti biračima za koga da glasaju na listi za gradonačelnike u oktobru, dodavši da za to još ima vremena.

Vasko Kovač, koji je bio potencijalni kandidat trebinjskog NDP-a za gradonačelnika Trebinja, a čiju kandidaturu je odbilo Predsjedništvo stranke prije nekoliko dana, rekao je da NDP neće podržati aktuelnu vlast u Trebinju, kojoj su bili opozicija i proteklih godina.

“Pružili smo im ruku pomirenja prije nekoliko mjeseci, koju nisu prihvatili”, naveo je Kovač na današnjoj konferenciji za novinare u Trebinju.

(SRNA)