Politika 25.10.2022.

Vujičić: Opravdane sumnje u sabotažu ubjedljive pobjede SNSD-a

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Istočna Ilidža Miroslav Vujičić izjavio je da postoji opravdana sumnja da se vrši sabotaža i diskreditacija ubjedljive pobjede SNSD-a na svim nivoima vlasti na opštim izborima.

Vujičić je izjavio Srni da se ne može isključiti sabotaža i podmetanje jer je Srđan Bjelica, blizak rođak načelnika opštine Istočna Ilidža i funkcionera SDS-a Marinka Božovića, imenovan za kontrolora za transport, rukovanje i skladištenje glasačkih listića.

“Od početka mi imamo primjedbi na Centralnu izbornu komisju (CIK) BiH, počevši od njenog imenovanja, pa do ljudi koje oni angažuju, od centra za brojanje do magacina gdje se čuvaju vreće u Istočnoj Ilidži”, rekao je Vujičić.

Centralna izborna komisija BiH je 31. avgusta donijela odluku o imenovanju Srđana Bjelice za kontrolora za transport, rukovanje i skladištenje glasačkih listića na opštim izborima u BiH.

Bjelica je imenovan za kontrolora na period od 1. septembra pa do zatvaranja Glavnog centra za brojanje, navodi se u odluci CIK-a koja je u posjedu Srne.

CIK BiH podnio je juče i danas dvije prijave Tužilaštvu BiH – prvu jer je, kako je saopštio, na dva biračka mjesta u Bratuncu i jednom u Šekovićima prilikom pregledanja glasačkih listića pronađeno 36 falsifikovanih, ali su iz ove dvije opštine negirali mogućnost takvih malverzacija, dok je drugu prijavu podnio jer je pronađeno još 37 falsifikovanih listića na dva biračka mjesta u Brčkom.

Prvu informaciju o navodnim falsifikovanim glasačkim listićima objavio je portal Istraga.ba u nedjelju, 23. oktobra, a ostali mediji prenijeli.