Sport 15.02.2021.

VUJOVIĆ O REVANŠU: “Gorenje” i dalje favorit, ali imamo aktivan rezultat, “Borac” nije bez šanse

ČITANJE: 2 minute

Veselin Vujović, trener rukometaša banjalučkog Borca analizirao je potaz njegovog tima (32:28) od Gorenje Velenja u osmini finala EHF Kupa. Trener Borca smatra da je Velenje i dalje favorit ali da njegov tim nije bez šanse u revanšu u Boriku u subotu.

Mi smo znali da je naša slaba tačka, kad je ovaj golmanski par u pitanju, taj šut sa krilne pozicije i onda smo pokušavali da igramo plitku odbranu, ali oni su strahovito dobro napadali. Centralni blok odbrane nam čine teški, stameni igrači, koji bi vjerovatno protiv neke gabaritnih igrača iznijijeli te duele, ali Kavčić i Tajnik su izuzetno brzi, eksplozivni igrači i dva krila su strahovito kažnjavali svaku našu grešku – rekao je Vujović za Mondo.ba.

– Imamo aktivan rezultat. Dali smo dosta golova, tako da bi neka pobjeda sve dok oni ne zabiju 28 golova bila dobra, ali da ne kalkulišemo. Mislim da su igrači Borca kasno shvatili da igraju Evropu, da mogu i kad su se opustili tad je i napad išao dosta tečno, dosta dobro. Imamo aktivan rezultat iako je Gorenje i dalje favorit – istakao je Vujović, prenosi Srpskainfo.

Prednost slovenačke ekipe je što je za razliku od Borca u punom takmičarskom ritmu, dok je ovo Borcu prva zvanična utakmica u ovoj godini.

“Ne volim kad sam u pravu u onom negativnom smislu. Rekao sam da nam ova utakmica dolazi malo rano i da nam nedostaje tih takmičarskih utakmica. Oni su igrali tri utakmice domaćeg prvenstva, vidi se da su našpanovani, mi smo se slagali. Još uvijek ne znam koji igrači su kompatiblni između sebe, šta mogu da naprave. Krećemo od nule, ali oni su favoriti. Možda su oni zaslužili i veću pobjedu, ali naš golman je na kraju uhvatio to što smo možda očekivali i ranije. Mada ni njihovi golmani nisu nešto specijalno odbranili. Bilo je tu i nekih nesuglasica oko stola (zapisničkog), mislim da je i to malo obilježilo utakmicu da smo igrali dva puta sa četiri igrača, da je to veliki problem – zaključio je Vujović.

(SB)

Oznake: RK Borac