Vukajlović: Zbog građana sam prešao u SNSD

Nakon što je odbornik kluba “Sloboda”, Stojan Vukajlović, odlučio da promijeni stranačke boje i dođe pod okrilje SNSD-a, dobrodošlicu mu je poželio prvi čovjek Banjaluke.

Gradonačelnik Banjaluke i predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka Igor Radojičić izrazio je zahvalnost što je Vukajlović odlučio da nastavi da radi zajedno sa SNSD-om.

– Prošle godine na izborima mi smo izabrani na istoj strani, u istom bloku, radili smo i zajedno, kaoliciono za gradonačelnika, ali i svako za svoju odborničku listu – izjavio je Radojičić novinarima u Banjaluci.

On je rekao da je nakon problema do kojih je došlo unutar DNS-a, jedan broj odbornika napustio ovu stranku ili je isključen iz nje, što je njihova unutrašnja stvar.

– Ali je bilo jasno da put kojim ide dio odbornika DNS-a (klub “Sloboda”) koji su ga napustili nakon tog raskola, put ne samo opozicije, već čak i uvreda, kleveta, pa i nekih vrlo ružnih riječi – naglasio je Radojičić.

On je rekao da su odabrali pogrešan put i da je Vukajlović vidio da to nije njegov put, i ne samo on već i dio drugih aktivista DNS-a koji su u unutrašnjem raskolu u stranci otišli nekim drugim putem.

Radojičić je rekao da će SNSD biti znatno ojačan na nekoliko gradskih lokacija.

Vukajlović, koji je od danas zvanično u SNSD-u, rekao je novinarima da će djelovati u interesu građana, ističući da je u odborničke klupe došao svojim i zalaganjem birača koji su ga podržali kao odbornika vladajuće koalicije.

On je mandat u Skupštini grada dobio kao odbornik DNS-a, a napustio je ovu stranku polovinom jula zajedno sa odbornicima Budimirom Balabanom i Nenadom Šibarevićem.

Vukajlović kaže da je djelovao kao nezavisni odbornik unutar kluba “Sloboda”, ali da ne želi da bude “dio nečijih ličnih previranja unutar političkih partija”.

On je klubu “Sloboda” poželio sreću.

– Njihov put je takav, a moj put je da ne želim da iznevjerim građane koji su me birali kao pozicionog odbornika. Ostao sam na istom fonu. Nijednog momenta nisam djelovao u opoziciji, jer bi odlazak u opoziciju bio izdaja ljudi koji su me podržali kao odbornika vladajuće koalicije – rekao je Vukajlović.

Od danas SNSD u klupama gradske Skupštine ima 12 odbornika.

(srpskacafe)

Naredne godine tri nove kružne raskrsnice

Naredne godine planirana je gradnja tri nove kružne raskrsnice u gradu – na spoju ulica Vase Pelagića, Vladike Platona i Aleje Svetog Save, na spoju Gundulićeve ulice i Aleje Svetog Save, kao i kružna raskrsnica na spoju Ulice Isaije Mitrovića i Solunske ulice.  Kako kaže načelnik  Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić, kružne raskrsnice

Urogenitalni zahvati radiće se u UKC RS

Pacijenti iz Republike Srpske koji imaju probleme sa urogenitalnim organima od sada neće morati ići u druge države, jer će zahvati biti dostupni i na Univerzitetskom kliničkom centru RS. Vladimir Kojović, eminentni stručnjak iz oblasti urogenitalne i rekonstruktivne hirurgije, zaposlen na Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i djeteta Srbije, pored toga što je posjetio UKC

Prodaje dresove za spas oka dječaka iz Banjaluke

Poznati banjalučki fizioterapeut Boris – Vrle Vrhovac stavio je na aukciju dresove tenisera Novaka Đokovića, košarkaša Bogdana Bogdanovića i fudbalera Nemanje Matića, a novac će uplatiti za pomoć 11-godišnjem dečaku F.M. iz Banjaluke, koji hitno mora na operaciju oka. Taj zahvat iznosi 4.500 evra, a dječak je povrijeđen od eksplozije petarde u plastičnoj flaši, čiji

Servisne informacije za nedjelju, 17. decembar

Servisne informacije za nedjelju, 17. decembar 2017. Centar javne bezbjednosti Banja Luka Evidentirano je osam krivičnih djela. Nije bilo narušavanja javnog reda i mira. Dogodilo se 17 saobraćajnih nezgoda, u kojima su dva lica teže, a četiri lakše povrijeđena . Služba hitne pomoći Pregledana su 69 pacijenata i 25 djece, obavljeno je 18 kućnih posjeta.

Bogata arheološka nalazišta u Laktašima: Muzej na otvorenom svjedoči o dalekoj prošlosti

Kao malo koja opština u RS, Laktaši raspolažu izuzetno vrijednim arheološkim nalazištima iz doba Rima i Vizantije koji predstavljaju veliki turistički potencijal. U opštinskoj Turističkoj organizaciji ističu nekoliko najznačajnijih nalazišta koja je su tokom posljednje dvije decenije otkrili stručnjaci Zavičajnog muzeja iz Gradiške. Bojan Vujinović, kustos ove ustanove kaže da se radi o nalazištima koja

Prikupljanjem plastičnih flaša i čepova obezbijedio 40 paketića za djecu

Duško Tadić, banjalučki atletičar akcijom prikupljanja plastičnih flaša i čepova uspio je da prikupi sredstva za 40 paketića za djecu, a plan mu je da za novogodišnje praznike obraduje mnogo više mališana. “Ideja traje otprilike pet mjeseci. Od avgusta počeli smo da prikupljamo plastiku. Na samom početku toga je bilo vrlo malo, ali iz dana

Čarolija u učionicama ozarila dječija lica u Donjim Kolima

 Recitujući novogodišnje pjesme i glumeći junake iz omiljenih bajki, osnovci iz područnih odjeljenja banjalučke Osnovne škole „Branislav Nušić“ u Donjim Kolima i Rekavicama u petak su proslavili nikoljdanske praznike, a čaroliju u učionicama uveličala je posjeta Djeda Mraza koji je spustivši se sa školskog tavana mališanima donio vreću punu poklona. Paketiće za 45 osnovaca i