Politika 23.06.2022.

Vukanović: Mislim da ni Šarović, ni Stanivuković nemaju podršku naroda kao ja

ČITANJE: 1 minuta

Juče na skupu boraca, na ranijim skupovima na Trgu i drugim gradovima, mogli ste vidjeti da smo Jelena Trivić i ja najpopularniji, rekao je narodni poslanik Nebojša Vukanović.

Govoreći o predstojećim izborima, stanju u opoziciji i eventualnoj podršci kandidatima opozicije, Vukanović je rekao da će uvijek biti timski igrač.

– Mislim da Šarović, a ni Stanivuković ako se kandiduje, nemaju podršku naroda kao Jelena Trivić i ja. Kada govorimo o podršci, ja neću ići na štetu opozicije, ali ni u korist Dodiku. Međutim, ako hoćete podršku naroda, morate slušati puls naroda – rekao je Vukanović.

Govoreći o očekivanjima svoje liste, Vukanović je rekao da se iskreno nada da će ona postati parlamentarna.

– Nadam se da ćemo osvojiti pet ili šest mandata i da ćemo biti nezaobilazan faktor vlasti. Ako budem u prilici, kao i do sada, neću praviti kompromise – rekao je Vukanović.

Na pitanje da li mu je žao što nije uzeo člansku kartu SDS-a, on ističe da je to “mogao uraditi da je htio”.

– Čak i kad sam bio na dnu, ni tada nisam postao član neke stranke. Uvijek sam bio simpatizer SDS-a i pomagao im. Podržao sam dva puta Tadića, Vukotu, Draška u Banjaluci i ne vidim razlog zašto bi sada neko mene eliminisao članskom kartom – rekao je Vukanović.

(A.S)