Politika 23.01.2023.

Vukanović nazvao Smiljanu Moravac Babić “ludom i budaletinom”, Stanivuković traži izvinjenje

ČITANJE: 2 minute

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković reagovao je na društvenim mrežama zbog teksta Nebojše Vukanovića na njegovom blogu, a u kojem je, između ostalog, odbornicu PDP Smiljanu Moravac-Babić nazvao “ludom i budalom”.

“Ludom budaletinom” nazvati bilo koga, a posebno ženu, majku, odbornicu i advokata, vulgaran je i nepristojan način koji u najmanju ruku zaslužuje javno izvinjenje, smatra Stanivuković.

– Pozivam svog “saborca” Nebojšu Vukanovića da uputi izvinjenje gospođi Babić-Moravac i da prestane sa uvredama i lažima koje plasira pokušava da minimalizuje veliku pobjedu koja je, za razliku od većine drugih lokalnih zajednica, ostvarena u Banjoj Luci te narušava opozicioni kapacitet koji svoj maksimalni rezultat može ostvariti isključivo u jedinstvenom djelovanju, a sve drugo se može tumačiti kao podrška režimu – napisao je Stanivuković na Twitteru.

Na tekst “Stanivuković digao kuku i motiku da ga brane, čak i trećepozivca Smilju Babić Moravac, druga Ljepojevića PDP-a” na Vukanovićevom blogu reagovala je i Smiljana Moravac-Babić. Kako je rekla, Vukanović je nije trebao tako nazvati “bar iz poštovanja prema njenim godinama”.

– Želim da ga pitam kako ga nije sramota mene, mojih godina, moje profesije, svega onoga što sam u životu prošla? – napisala je ona.

Na kraju, najavila je i tužbu za klevetu protiv Vukanovića za, kako je rekla, “sve laži koje je rekao”.

 

Forum žena PDP-a Banjaluka osuđuje Vukanovićeve riječi

Forum žena PDP-a Banjaluka osuđuje napad narodnog poslanika Nebojše Vukanovića na odbornicu Smiljanu Moravac-Babić koji je obilovao uvredama i neprimjerenim rječnikom.

– Gospođa Moravac-Babić ima pravo na svoj politički stav, kao i gospodin Vukanović, ali to ne znači da je u redu da se na bilo kakva neslaganja uzvraća teškim riječima. Kao žene, osjećamo dužnost da reagujemo na neprimjereno obraćanje našoj odbornici i stanemo u njenu zaštitu. Smiljana Moravac – Babić je neko ko se zdušno u Skupštini grada Banjaluka bori protiv svih podmetanja i štete koju skupštinska većina predvođena SNSD-om čini našem gradu i ne zaslužuje ovakav tretman od opozicionih kolega – ističu iz Foruma žena PDP-a.

(A. S.)