Politika 01.07.2022.

VUKANOVIĆ O KANDIDATIMA SNSD-a: Vidjećemo da li će ih narod kazniti, stranci im idu na ruku

ČITANJE: 1 minuta

Ista meta, isto odstojanje, jer te retrogradne strukture se međusobno drže, kazao je za portal “Avaza” Nebojša Vukanović, poslanik u NSRS komentirajući odluku SNSD-a da Cvijanović bude kandidat za Predsjedništvo BiH, a Dodik za predsjednika RS.

– Ja sam rekao prije nekih pola godine kada je predsjednik Srbije Vučić dodijelio orden Željki Cvijanović, da to odlikovanje pokazuje da će ona biti kandidat. Vrijeme je pokazalo da sam bio u pravu. To joj je dalo vjetar u leđa, a i nedavno su se sastali Vučić, Cvijanović i Višković – kaže Vukanović.

Na pitanje da li aktuelna vlast u RS još uvijek ima podršku Srbije, Vukanović odgovora da zna da je opozicija u RS nema.

Sve je do naroda, kaže Vukanović, odgovarajući hoće li vladajuće stranke, koje pasivno promatraju nevolje građana u najvećoj ekonomskoj krizi od rata, zadržati povjerenje birača.

– Mislim da je ova odluka SNSD- SDA- HDZ da podignu sebi plate, a ne žele da ukinu akcize, kao poruka Marije Antonaete narodu da ako nemaju hljeba jedu kolače. Nakon takvog bezobrazluka desetine i stotine hiljada ljudi u svakoj normalnoj zemlji izašlo bi na ulice. Najgori Savjet ministara koji ništa nije uradio osim što je potrošio stotine miliona maraka ovakvom odlukom provocira narod. To govori o njihovoj bahatosti i drskosti.

Hoće li ih narod kazniti vidjećemo u oktobru, ali najveći je problem što ovog crnoj trojci međunarodna zajednica ide na ruku. Nisu uveli skeniranje listića i druge mjere tako da će nam u RS, a vjerujem i u FBiH, biti veliki problem odbraniti izbornu bolju građana – ističe Vukanović.

(SB)