Politika 05.10.2022.

Vukanović objasnio zašto je u Zvorniku smijenio Miroslava Ilića

ČITANJE: 3 minute

U Miroslava Ilića sam neograničeno povjerenje, sve do dana izbora kada je nažalost povukao ishitren i neodgovoran potez i povukao sve posmatrače sa biračkih mjesta, nakon niza incidenata u selima oko Zvornika, napisao je na svom blogu narodni poslanik Nebojša Vukanović

– Nažalost nije me pitao i konsultovao šta da radi u kriznoj situaciji, nije odgovarao na pozive nakon suludog poteza i nije poslušao kada sam mu jasno rekao da posmatrači daju izjave novinarima kakva je situacija, zloupotrebe i nasilje na biračkim mjestima, a potom se rade na svoja mjesta i prate šta se događa – rekao je Vukanović.

Dodaje da je Ilić samovoljno povukao ljude, iako je Lista za pravdu i red, kako kaže, imala najjaču ekipu i posmatrače.

– I na nama je počivala glavnina borbe za odbranu izborne volje narosa, a to je omogućilo režimu da mirno napravi haos, pokrade izbore i prekroji izbornu volju bez velikog otpora. Znali smo kakav je Zvornik i sa kim imamo posla, i nije se smjelo u trenutku sve srušiti, godine borbe, jer je povlačenje izazvalo apatiju u narodu i omogućilo brutalnu krađu glasova – dodao je Vukanović.

Ističe da nije očekivao od nekog ko je bio u Legiji stranaca da se tek tako povuče, iako zna da je bio veliki pritisak na ljude, ali da je morao poslušati kad mu je rekao da se ne povlače i da se vrate posmatrači.

– Povjerenicima sam dao veliku slobodu u radu, sastavljanju listi ali crvene linije se ne smiju prelaziti i nakon ovakvog poteza izgubio sam povjerenje i ne mogu nastaviti saradnju sa Miroslavom – napisao je predsjednik Liste za pravdu i red.

Takođe, dodaje da je juče i dr Bjeković dao izjavu i pozivao na nekakav bojkot, predstavljajući se kao dio ekipe Liste za pravdu i red.

– Dr Bjekoviću sam nudio da bude nosilac Liste u Izbornoj jedinici 7, ali nije želio da to prihvati, nigdje ga nije bilo u kampanji, i u najmanju ruku je nekorektno da se sada pojavi iznenada, istupa u javnosti moje ime i govori šta se treba raditi – kaže Vukanović i dodaje da stavove Liste za pravdu i red mogu iznositi samo ljudi koje on ovlasti, kako ne bi bilo samovolje i da bi se zaštitila Lista od frakcionarstva i rovarenja funkcioniše i na ovakav način, vrlo zatvorene grupe.

Kaže da ne može preći preko loših poteza, nepoštovanja i samovolje Miroslava Ilića, a vrijeme je će pokazati zbog čega je ovako postupio, zašto je povukao posmatrače i postupio suprotno instrukcijama koje sam dao, i tako uništio godine rada.

– Zbog Zvorničana i naroda želim da kažem da ja nisam dobio odluku o povlačenju, jer se nikad nigdje nisam povukao, i bez obzira na političku cijenu, uvijek ću se zahvaliti na saradnji svima koji krše dogovore i principe, pokazuju samovolju i nepoštovanje – zaključuje on.

(A. S.)