Politika 23.06.2021.

Vukanović objavio novi video: Glavnog revizora u Republici Srpskoj pitao zašto je namjestio tender

ČITANJE: 2 minute

Narodni poslanik u Skupštini Republike Srpske Nebojša Vukanović snimio je novi videosnimak u kojem na svoj način pokušava natjerati institucije da transparentno rade svoj posao.

Ovoga puta glavni akter videosnimka je glavni revizior Jovo Radukić, za kojeg je imao mnoštvo pitanja o njegovom radu.

“Kako ste nabavili pola miliona KM za namještaj? Što ste namjestili taj tender? Jeste li vi revizor mafije? Je li vi dajete pozitivna mišljenja? Što ste dali pozitivno mišljenje Đokiću? Kako se država raspada, a svi izvještaji pozitivni? Je li u skladu sa zakonom to da vi crtate ko će dobiti posao?”, samo su neka od pitanja koje je Vukanović postavljao glavnom revizoru Republike Srpske dok ga je snimao i ganjao po hodniku u zgradi Narodne skupštine.

Radukić mu je odgovorio da pismeno pošalje pitanja te da će dobiti i odgovore, ali je Vukanović nastavio insistirati na usmenim odgovorima.

“Momci, može li me neko zaštititi ovdje”, rekao je Radukić nakon nekog vremena, na što mu je Vukanović odgovorio “Ko da te zaštiti, ja sam ovdje narodni poslanik, domaćin, je l’ jasno?”.

Ovaj poslanik, poznat po svojim videosnimcima u kojima pokušava “ispraviti krivu Drinu” u radu vlasti kaže da je počeo snimati ovog revizora zbog toga što ga je odgurnuo prilikom izlaska iz sale, iako je on “samo kulturno postavljao pitanja o njegovom radu”.

Na jučerašnjoj sjednici Narodne skupštine se Vukanović na samom početku dotakao rada Ureda za reviziju u RS-u prilikom svog govora o neradu i urušavanju skupštine kao institucije. On je tada pitao predsjedavajućeg Skupštine Nedeljka Čubrilovića, čiju je ostavku tražio, zašto se ova institucija ne uključi u kontrolu rada revizora jer je “poslanicima to posao”.

Jutros je trebalo da bude održana i sjednica Odbora za reviziju NSRS-a, na kojoj je planirano da se razgovara o radu Ureda za reviziju, no to se nije desilo jer, kako kaže Vukanović, “ne postoje nikakvi mehanizmi kojima se može provjeriti njihov rad”.

(N.S)