Politika 28.01.2021.

VUKANOVIĆ: Opozicionari su me zvali na sastanak u Bijeljini u petak, ali ne dolazim

ČITANJE: 1 minuta

U Bijeljini će se sutra održati sastanak delegacija SDS-a, PDP-a i DNS-a, ali im se i pored upućenog poziva neće pridružiti narodni poslanik Nebojša Vukanović.

Za portal Dešavanja u Bijeljini Vukanović je rekao da sutra ima suđenje u Loparama sa nekadašnjim SDS-ovim poslanikom Dragomirom Kerovićem koji ga je tužio za klevetu.

“Poziv sam dobio, ali i da nije tog suđenja, ne bih prisustvovao sastanku opozicije iz već poznatih razloga. Bilo bi glupo da idem, rekli bi Vukan se žalio što nije bio pozvan prošli put, pa sad odmah potrčao. Ipak mislim da treba u opoziciji da cijene, ja sam opozicionar, ali dugo je do izbora, godinu i po dana“, kaže Vukanović.

Ističe i da ne bi izlazio u javnost sa kandidaturom za srpskog člana Predsjedništva BiH da nije bio ignorisan.

“Svakako ću ja biti dio opozicije, ali biće vremena da se izdogovaramo kakav će biti međusobni odnos između nas kao političkih subjekata. Ovakav odnos opozicije kakav sam imao do sada, samo me je utvrdio da ipak moram ići sa svojom listom”, poručuje Nebojša Vukanović.

Ipak, smatra da je još rano dogovarati ko će biti opozicioni kandidati na opštim izborima iduće godine.

“Svakom treba dozvoliti da ima pravo na politički izbor, ali smatram da ne mogu biti nosioci opozicione borbe ljudi koji su do juče bili dio vlasti, da sad odjednom postanu opozicionari. Ja smatram da je to vrlo opasno”, podvlači Vukanović.

(SB)