Politika 03.10.2022.

VUKANOVIĆ: Poništiti glasanje u Doboju i Zvorniku, tamo nema ni govora o regularnosti

ČITANJE: 2 minute

Veliko hvala narodu i glasačima na podršci, i prije svega posmatračima i članovima Biračkih odbora koji su branili izbornu volju građana. Ne treba se predavati jer nije sve gotovo, i ne treba padati u apatiju, poručio je lider Liste za pravdu i red Nebojša Vukanović na svom blogu.

– Iako svi smatraju mene i Listi za pravdu i red jedinim pobjednikom opštih izbora u Republici Srpskoj, želim reći da rezultat jeste odličan, i u skladu sa očekivanjima, ali da je ključ da se ponovo prebroje glasovi za predsjednika u Republici Srpskoj, te da se zbog brojnih neregularnosti, zloupotreba i nasilja ponište rezultatu izbora u Doboju i Zvorniku, jer je bilo toliko kršenja zakona i grubih zloupotreba da nema govora o bilo kakvoj regularnosti. Zbog toga tražićemo od CIK BiH da poništi izbore u Doboju i Zvorniku te prihvati brojne pritužbe koje su podnijeli posmatrači i članovi Biračkih odbora na tok izbornog procesa i utvrđene neregularnosti.

Ispunili smo cilj, imamo jak klub poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske, koji će vjerovatno imati 6 poslanika, i poslanika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, i može se reći da smo srušili nakaradni sistem pokazujući da se bez novaca i masovnog članstva, sa iskrenom i dobrom ekipom, može napraviti dobar rezultat. Tek sada, kad postoje snažni temelji, predstoji snažna borba za zaštitu obespravljenih, poniženih i obespravljenih.

Siguran sam da je realan broj glasova Liste za pravdu i red, kao i drugih opozicionih stranaka, bio puno bolji da su glasovi prebrojani kako treba, da nije bilo zloupotreba, što je još jedan dokaz da se bez skenera i video nadzora na svakom biračkom mjestu ne mogi sprovoditi izbori – zaključio je Vukanović.

(SB)