Politika 22.04.2021.

Vukanović poručio Stanivukoviću: Nije korektno to što radiš, puno griješiš

ČITANJE: 3 minute

Nebojša Vukanović rekao je, komentarišući današnje obilježavanje Dana grada Banjaluka da je gradonačelnik, slučajno ili namjerno, zaboravio i zapostavio svoje saradnike i saborce sa kojima se godinama borio.

“Tu prije svega mislim na Jelenu Trivić, koja je sjedila negdje u četvrtom-petom redu Banskog dvora tokom svečane akademije, a po mom mišljenju morala je biti u prvom redu i na sastanku sa Vučićem, a nisam vidio puno drugih poznatih lica”, smatra Vukanović.

Prema njegovom mišljenju Stanivuković je morao na sastanak sa Vučićem povesti i Jelenu ili nekog od saradnika iz Kabineta, kao što je to Dodik učinio.

“Vrlo je loša i ružna slika da on, kao domaćin, sam sjedi sa Vučićem, čelnim ljudima SNSD-a i režima. Sve i da me je pozvao, ne bih mogao danas doći u Banjaluku i poznato je da ne volim ovakve manifestacije pa ne bih volio da neko pomisli da kritikujem Stanivukovića jer me nije pozvao na Dan grada, ali ne mogu da shvatim da danas nije pozvao nikog od saboraca sa kojima se borio, a da je pozvao i sastao se sa Goranom Selakom, Adamom Šukalom ili Batom Carevićem”, ističe Vukanović.

Poštuje, kaže, Bata i drago mu je da ga je pozvao u Banjaluku i da će Budva i Banjaluka da se zbratime, ali, naglašava Vukanović, ne smiju se zaboravljati i stavljati u drugi plan ljudi koji su pomogli Drašku da danas bude na čelu Banjaluke.

Nisu mu se, kaže, dopali osmjesi i prevelika srdačnost na fotografijama sa Dodikom i svitom, kao i raniji pozivi da se sa njim razgovara oko budžeta grada Banjaluke.

“Nemam nikad nikakvu saradnju sa bilo kojim čelnikom režima, nema pozdrava, nikakve saradnje, niti bilo protokolarnog rukovanja i srdačnosti. Shvatam da se gospodin Stanivuković danas morao kurtoazno pozdraviti sa svim gostima, jer takav je protokol i on nije više poslanik već gradonačelnik, ali srdačnost i osmjesi su suvišni. Takođe mora uz sebe imati pouzdane i odane saradnike, a ne biti sam sa vukovima, jer se time šalje poruka pristalicama i narodu”, smatra Vukanović.

Ističe da je ranije upozorio Stanivukovića da mora biti obazriviji i voditi računa da svojim potezima ne ponižava i ne povređuje saradnike i saborce, poigrava se sa ljudima i gleda samo sebe, ali, kako navodi, izgleda da nije bilo dovoljno.

“Prvo je bespotrebno lansirao priču o nekakvom nadstranačkom pokretu bez ikakvih konsultacija sa bilo kim, a onda juče na Elti rekao da od toga nema ništa, da bi prije nekoliko dana, pred sastanak opozicije, namjerno organizovao sastanak i doveo u neprijatnu situaciju načelnika opštine Teslić Milana Miličevića, predstavljajući sebe i njega kao najbolje kandidate za dvije funkcije, i tako na mala vrata pokušavajući da sve ostale eliminiše i dovede pred svršen čin kao što je uradio sa kandidaturom za gradonačelnika Banjaluke. To u najmanju ruku nije korektno”, naglašava on.

Za kraj Vukanović kaže da se nada da će Stanivuković shvatiti i ovu kritiku kao dobronamjernu.

“Nadam se da će spoznati gdje griješi i da će promijeniti svoj odnos prema ljudima sa kojima godinama sarađuje, i da neće, možda nespretno, nesmotreno i nenamjerno, povlačiti poteze kojima će na neki način poniziti i povrijediti saborce, kao što je to uradio danas i prethodnih dana. Nažalost, od dodjele Povelje Vučiću najviše je danas profitirao režim, jer se predsjednik Srbije nije odvajao od Željke, Dodika, Viškovića i Čubrilovića, time ponovo poslao poruku na čijoj je strani, a namjerno kašnjenje i prekid Svečane akademije, te skandal sa bubicom, iskorišten je da se domaćin ponizi i stavi u drugi plan”, zaključuje Vukanović.

(A.M.)