Politika 04.12.2021.

Vukanović: Tubinu treba oduzeti poslanički mandat

ČITANJE: 1 minuta

“Nakon što je pod dejstvom alkohola, tri puta većom od dozvoljene, upravljao svojim terenskim automobilom „BMV“ i udario djevojčicu na pješačkom prelazu u Prijedoru, Narodna skupština Republike Srpske trebala bi oduzeti mandat lutajućem narodnom poslaniku Milanu Tubinu, poznatijem kao Ju Tjubin”, smatra Nebojša Vukanović, poslanik u NSRS.

Prema njegovim riječima, svakom se može dogoditi nesreća i da učestvuje u saobraćajnoj nezgodi, ali je, navodi Vukanović, nedopustivo da po ko zna koji put narodni poslanik u alkoholisanom stanju izaziva probleme, incidente i saobraćajne nezgode.

Naglašava da se na taj način grubo gazi ugled i ponižava Narodna skupštine Republike Srpske.

“Zbog toga ću predložiti da o Tubinu raspravlja Etički odbor Narodne slupštine Srpske, i da se adekvatno kazni za sramno ponašanje. Ju T(j)ubin je simbol nemorala i prevrtljivosti, za godinu dana promijenio tri poslanička kluba, iz SDS-a prešao u Socijalističku partiju Gorana Selaka, a kad je on izbačen iz vlasti preletio kod Petra Đokića u Socijalističku partiju Republike Srpske, i kažnjavanje bi bilo i pravedeno, ali i društveno odgovorno. Na kraju bi bilo dobro ispitati šta je pozadina njegovih transfera, kakve su transkacije u pozadini, i da li je možda da je i novo vozilo „BMV“, sa kojim je pijan udario djevojku, dio paketa i transfera između raznih stranaka, zaključuje Vukanović.

(A.M.)