Vijesti 27.09.2021.

Vukanović zabrinut zbog kolone EUFOR-a kod Trebinja, policija saopštila da je riječ o najavljenoj vježbi

ČITANJE: 1 minuta

Na širem području Trebinja održava se vježba “Brzi odgovor 2021” koju organizuje Eufor, a koja je najavljena nadležnim institucijama i javnosti, potvrđeno je Srni u Policijskoj upravi Trebinje.

Iz policije su naveli da je vježba najavljena nadležnim institucijama i javnosti, te poručuju da građani nemaju razloga za zabrinutost, prenosi Srna.

Prethodno je poslanik u NSRS Nebojša Vukanović o ovom izvijestio na svom blogu.

– Priča se priča da Rusi dolaze, a istovremeno jake snage NATO-a i EUFOR-a blokirale su magistralni put Trebinje i Nikšić u kanjonu rijeke Trebišnjice između Lastve i Gorice. Veliki broj vojnika i vozila EUFOR-a i NATO-a blokirao je saobraćaj, kontrolišu vozila koja se puštaju naizmjenično da saobraćaju i prođu jednom trakom svakih 15 do 20 minuta. Građani su iznenađeni i uznemireni jer ne znaju šta se događa – napisao je Vukanović.

– Nije poznato šta je razlog za akciju NATO grupa i da li se radi o vojnoj vježbi, nekim vanrednim aktivnostima ili nečemu drugom. Prema mojim saznanjima od ljudi sa lica mjesta, grupe NATO-a i EUFOR-a obezbjeđuju pripadnici MUP-a i Policije Republike Srpske – dodao je Vukanović.

(SB)

Oznake: Eufor, Trebinje