Vijesti 27.12.2022.

Vukčević: Obavezno povećati platu radnicima Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje

ČITANJE: 1 minuta

Odbornik u Skupštini grada Banjaluka Nikola Vukčević izjavio je da će Socijalistička partija podržati prijedlog rebalansa budžeta za 2022. godinu, kojim je, između ostalog, planirano povećanje plata radnicima Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje.

“Radnici Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje u Banjaluci na povećanje plata čekaju godinama. Socijalistička partija će u ovom konkretnom slučaju podržati povećanje od 50 KM koje je predviđeno rebalansom ovogodišnjeg budžeta. Pored toga, djelovaćemo amandmanski na prijedlog budžeta za 2023. godinu i tražiti povećanje plate za još 15%, odnosno 180 KM. Smatramo da bi tek to u ovim uslovima bilo adekvatno povećanje, jer plata radnicima Centra nije bila povećana prethodnih 17 godina”, kaže Vukčević.

Jedan od postulata na kojima počiva Socijalistička partija je, kako ističe Vukčević, zaštita prava radnika.

“Obaveza svih nas koji predstavljamo građane Banjaluke u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti jeste da odluke koje donosimo i sprovodimo budu isključivo u njihovom interesu. Povećanje plata, ne samo u Centru za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, već u svim institucijama i preduzećima je nešto što je prioritet i gradska organizacija Socijalističke partije će to i da podrži”, zaključio je Vukčević.