Sport 01.09.2016.

Vukićević novi rukometaš Borca

ČITANJE: 2 minute

Novi rukometaš Borca m:tel je reprezentativac Crne Gore Danijel Vukićević (25) koji se podjednako dobro snalazi na pozicijama desnog i srednjeg beka.

On je juče prošao medicinske testove, tako da se danas očekuje da stavi paraf na ugovor i bude posljednje pojačanje Banjalučana ovog ljeta. Vukićević je standardni reprezentativac Crne Gore, a već je igrao u Premijer ligi BiH, jer je nosio dres Sloge, tako da ne bi trebalo da ima problema sa prilagođavanjem. Sa Slogom je u sezoni 2011/12. osvojio šampionsku titulu upravo ispred Borca, a u Doboju je proveo i iduću sezonu. Vratio se u Lovćen sa kojim je igrao SEHA ligu, potom igrao za makedonski Pelister, a prošlu sezonu bio je u turskom Zagnosu koji je sa klupe predvodio Kasim Kamenica.

“Radi se o odličnom igraču i vjerovatno našem najvećem pojačanju. Iako ima 25 godina, već je vrlo iskusan, jer je igrao SEHA ligu i evropske kupove, a u reprezentaciji Crne Gore polako postaje ključni igrač. U baražu za Svjetsko prvenstvo protiv Rusije bio je najbolji u oba meča, a prema onom što sam vidio i čuo od Kamenice, imao je odličnu sezonu u Turskoj”, rekao je trener Borca Ratko Đurković.

Prije Vukićevića, Borac je iz Zagnosa doveo i Elisa Memića, a ekipu su ovog ljeta još pojačali golman Arman Beširević, lijevo krilo Mirko Majić, bekovi Duško Hercegovac, Goran Daničić i Miloš Lončar, kao i desno krilo Vladan Đurđević, tako da Đurković ima potpuno novi tim.

“Napravili smo dobar posao u pripremnom periodu. U malom zaostatku je Lončar kojeg je mučila povreda, ali je počeo da trenira punim intenzitetom, a očekujem da će uskoro na parket i Srđen Mijatović”, rekao je Đurković.

Borac je sinoć igrao pretposljednji pripremni meč protiv Krajine iz Cazina, a sutra će odmjeriti snage sa Konjuhom u Živinicama. Prvi rival u Premijer ligi biće Maglaj, a utakmica je na programu 10. septembra u “Boriku”.

(Glas)