Sport 27.05.2020.

VUKOTIĆ ČEKA TRANSFER: Raniji igrač Krupe na pragu Seltika

ČITANJE: 2 minute

Slavni škotski Seltik želi da u svoje redove dovede bivšeg člana Krupe, a sada fudbalera Vasland Beverena Aleksandra Vukotića.

Navodno je velikan ostrvskog fudbala dugo pratio visokog defanzivca u prvenstvu Belgije i sad želi da ga angažuje i iskoristi činjenicu da je njegov klub ispao u Drugu ligu. Ranije je Seltik pratio još nekoliko sjajnih defanzivaca iz regiona poput Strahinje Pavlovića iz Partizana i Srđana Babića iz Zvezde, ali nije uspio da ih angažuje.

Vukotić ima 24 godine i važeći ugovor sa Beverenom, ali je želja Seltika velika i čini se da obeštećenje neće biti problem jer žele da uzmu igrača koji bi im itekako popravio skok igru i predstavljao dodatnu opasnost po protivnički gol u prekidima.

Škotski mediji navode da se Vukotić odlično snalazi u defanzivi da je brz za svoju visinu i da je bio među najboljim defanzivcima u Belgiji.

– Upoznat sam sa interesovanjem Seltika i sigurno da mi prija da me želi takav velikan . Vidio sam da mediji u Belgiji i Škotskoj pišu o tome i da se očekuju razgovori dva kluba oko obeštećenja. Imam ugovor sa Vaslandom još tri godine, ali je jasno da je moja želja da pronađem novu sredinu nakon što je Beveren ispao u drugu ligu. Iako mi je u ovom klubu bilo lijepo, smatram da sam spreman za nove izazove – rekao je Vukotić.

Vukotić je prošle sezone bio najbolji igrač tima po izboru navijača a zatim je ove prekinute sezone izabran među tri najbolja defanzivca od strane medija.

– Sigurno da mi prija priznanja. Privikao sam se brzo na prvenstvo Belgije, lično sam zadovoljan partijama, ali nažalost ono najbitnije nismo uspjeli da ostvarimo. Klub je ispao u niži rang tako da je promjena sredine realnost – dodao je Vukotić.

Već u zimskom prelaznom roku je bio ponuda za stamenog defanzivca.

U igri i Mehelen

Pored Seltika, još jedan klub je veoma zainteresovan za Vukotića. Belgijski Mehelen takođe želi bivšeg člana Krupe i spreman je da plati obeštećenje koje sadašnji klub bude tražio. Mehelen se nada da će Vukotić izabrati ovaj klub jer ne bi mijenjao ligu na koju se već navikao i gdje zna protivnike. Oni planiraju da se naredne sezone bore za vrh.

(Srpskainfo)