VUKOTIĆ ČEKA TRANSFER: Raniji igrač Krupe na pragu Seltika

Slavni škotski Seltik želi da u svoje redove dovede bivšeg člana Krupe, a sada fudbalera Vasland Beverena Aleksandra Vukotića.

Navodno je velikan ostrvskog fudbala dugo pratio visokog defanzivca u prvenstvu Belgije i sad želi da ga angažuje i iskoristi činjenicu da je njegov klub ispao u Drugu ligu. Ranije je Seltik pratio još nekoliko sjajnih defanzivaca iz regiona poput Strahinje Pavlovića iz Partizana i Srđana Babića iz Zvezde, ali nije uspio da ih angažuje.

Vukotić ima 24 godine i važeći ugovor sa Beverenom, ali je želja Seltika velika i čini se da obeštećenje neće biti problem jer žele da uzmu igrača koji bi im itekako popravio skok igru i predstavljao dodatnu opasnost po protivnički gol u prekidima.

Škotski mediji navode da se Vukotić odlično snalazi u defanzivi da je brz za svoju visinu i da je bio među najboljim defanzivcima u Belgiji.

– Upoznat sam sa interesovanjem Seltika i sigurno da mi prija da me želi takav velikan . Vidio sam da mediji u Belgiji i Škotskoj pišu o tome i da se očekuju razgovori dva kluba oko obeštećenja. Imam ugovor sa Vaslandom još tri godine, ali je jasno da je moja želja da pronađem novu sredinu nakon što je Beveren ispao u drugu ligu. Iako mi je u ovom klubu bilo lijepo, smatram da sam spreman za nove izazove – rekao je Vukotić.

Vukotić je prošle sezone bio najbolji igrač tima po izboru navijača a zatim je ove prekinute sezone izabran među tri najbolja defanzivca od strane medija.

– Sigurno da mi prija priznanja. Privikao sam se brzo na prvenstvo Belgije, lično sam zadovoljan partijama, ali nažalost ono najbitnije nismo uspjeli da ostvarimo. Klub je ispao u niži rang tako da je promjena sredine realnost – dodao je Vukotić.

Već u zimskom prelaznom roku je bio ponuda za stamenog defanzivca.

U igri i Mehelen

Pored Seltika, još jedan klub je veoma zainteresovan za Vukotića. Belgijski Mehelen takođe želi bivšeg člana Krupe i spreman je da plati obeštećenje koje sadašnji klub bude tražio. Mehelen se nada da će Vukotić izabrati ovaj klub jer ne bi mijenjao ligu na koju se već navikao i gdje zna protivnike. Oni planiraju da se naredne sezone bore za vrh.

(Srpskainfo)

VODEĆE SRPSKE MANIFESTACIJE: Izvjesno je da se festivali neće desiti u avgustu u najavljenom formatu

Vodeće srpske manifestacije među kojima su EXIT, Beerfest, Nishville, Lovefest i druge, obratili su se javnosti u novom, zajedničkom pismu, u kojem poručuju da je zbog pogoršanja epidemiološke situacije izvesno da se domaći festivali neće desiti u avgustu u planiranom formatu: “Podsećamo javnost da su srpske manifestacije zakazane za avgust ove godine na preporuku nadležnih

DEMANTI: “Milenko Đaković ostaje privržen politici DNS-a”

Povodom teksta objavljenog na portalu banjaluka.net pod naslovom “Nezvanično: Milenko Đaković možda ide u Demos?”, a prenesenog na portalu prijedor24h.net, Informativna služba Gradskog odbora DNS-a u Prijedoru i Milenko Đaković oglasili su se demantijem. Njihovo reagovanje prenosimo u cijelosti: “Gradonačelnik Prijedora i predsjednik Regionalnog odbora DNS-a Prijedor Milenko Đaković i u budućnosti ostaje privržen politici

TALIĆ NA POPULARNOM KUPALIŠTU: Uskoro sanacija “Zlajine plaže”

Popularno banjalučko kupalište „Zlajina plaža“ uskoro bi trebala biti sanirano. Nastavak je to inicijative koju je pokrenuo prošle godine predsjednik Skupštine grada Banja Luka Zoran Talić zajedno sa mještanima MZ Kočićev vijenac. On je danas obišao popularno banjalučko kupalište sa načelnikom Odjeljenja za komunalne poslove grada Banja Luka, Petrom Bilčarem kako bi se dogovorila dalja

NA RESPIRATORIMA 93 PACIJENTA Još šest osoba preminulo od korone u Srbiji

U  Srbiji je do 15 časova 6. jula 2020. godine registrovano još 289 novooboljelih od korona virusa, a šest ljudi je preminulo. Registrovano je ukupno 16.420 potvrđenih slučajeva COVID 19. Testirani su uzorci 7.872 osobe objavljeno je na sajtu Covid19.rs. Ukupan broj preminulih od početka epidemije popeo se na 317, prenosi Telegraf. (A.M/banjaluka.net)