Politika 22.10.2022.

Vuković: Očekujemo da Dodik ozbiljno shvati Vučićevu poruku

ČITANJE: 1 minuta

Poruka predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučuća je prije svih upućena Miloradu Dodiku. Očekujemo da je zaista ozbiljno shvati i prestane podgijavati atmosferu u Republici Srpskoj.   Rekao je ovo zamjenik predsjednika PDP-a Nenad Vuković. On napominje da iz opozicije niko nikada nijednu rečenicu nije izgovorio koja bi se smatrala destabilizacijom.

Dva velika protesta su prošla bez ikakvog bezbjednosnog problema, govori su bili na temu izbornih manipulacija i krađa i nismo retorikom zaoštravali situaciju. Jasno je da su predstavnici vlasti, zajedno sa svojim analitičarima, prethodnih dana ubacili priče o dešavanjima iz ‘97.godine i potencijalnim sukobima unutar Republike Srpske. Zbog takvih neodgovornih istupa i nepromišljenih riječi je reagovao i g.Vučić koji je uputio poruku da srpsko-srpskih sukoba ne smije biti. Očekujemo da Dodik čuje te riječi i poruku koju je dobio a glasi “smanjiti tenzije”!, kaže Vuković.

On ističe da jeste demokratsko pravo i vlasti da održi skup koji su najavili, ali i da je veoma bitno da poštuju ono što je rekao predsjednik Srbije.

Jedina prava aktuelna tema su neregularni izbori i zloupotrebe, a režim pokušava da dezavuiše javnost da je ugrožena Republika Srpska, što isključivo ima za cilj uznemirenje naroda,  poručuje Vuković.

(Z.M)