Sport 27.02.2018.

Vule Trivunović: Tužan sam kad Borac gubi

ČITANJE: 2 minute

Trener Kozare Vule Trivunović u razgovoru za naš portal naglasio da je „Borac njegov klub bez obzira na način na koji je napustio crveno-plave“.

Najmlađi trener u 90 i kusur godina dugoj istoriji Borca u proljećnom dijelu Prve lige Republike Srpske pokušaće da spasi Kozaru od ispadanja.

Do početka polusezone ostalo je još desetak dana (10. marta), a do tada će Trivunović dodatno da „utegne“ ekipu od 22 igrača, koja je „spoj mladosti i iskustva“ kako bi na proljeće ostvarila zacrtani cilj, a to je opstanak u Prvoj ligi RS.

„Zadovoljan sam šta smo dosad uradili tokom priprema. Nismo još spremni u potpunosti, ali vjerujem da će do početka polusezone biti sve kako treba. Naravno, treniramo u teškim uslovima posljednjih dana zbog vremena, ali sam stvarno srećan jer imam karakterne igrače. Uprkos nevremenu nijednom nismo išli u balon ili salu. Nije lako, ali od kuknjave nema ništa“, rekao je Trivunović.

Kozara je u dosadašnjem dijelu priprema odigrala tri utakmice i ostvarila dvije pobjede i remi.

“Ubjedljivo smo dobili Ljubić (3:0), minimalno Žeravicu (1:0), a bez golova odigrali sa ekipom Dubrava (0:0). Imamo malo problema sa realizacijom, ali vjerujem da ćemo i to popraviti do takmičarskih mečeva i da ćemo na koncu osigurati opstanak“.

Prema njegovim riječima, u gradiškom klubu sve funkcioniše kako treba i prezadovoljan je prijemom.

„Gradiška je mirna i kulturna sredina, u klubu imamo maksimalnu podršku od rukovodstva, koje naporno radi da nam obezbijedi sve potrebne uslove za trening i unaprijedi infrastrukturu na stadionu“.

Iako je na pomalo ružan način napustio banjalučki Gradski stadion i to kao rekorder i osvajač Prve lige RS, nikada nije rekao nijednu ružnu riječ o Borcu niti o klupskom rukovodstvu poslije razlaza. A sad bi sigurno imao šta da kaže poslije dva vezana poraza crveno-plavih, od Radnika u Bijeljini (3:0) i Krupe na Gradskom stadionu (1:0)…

„Ja se uvijek radujem uspjesima Borca, bez obzira na to ko sjedi u upravi, ko je trener ili igrači. Borac je moj klub, za njega navijam i rastuži me svaki poraz“, podvukao je Trivunović.

(Mondo)