Region 04.07.2022.

Vuletić: Vulin je promoter Vučićevog sveta i strašilo za region

ČITANJE: 1 minuta

Kada je Aleksandar Vučić, bivši vjerni saradnik Vojislava Šešelja, izabrao Aleksandra Vulina, komunistu sa brojanicom u ruci, bivšeg vjernog saradnika Mirjane Marković, za jednog od svojih najbližih saradnika bio je to dokaz da imaginacija vidi dalje od razuma. Ko bi pretpostavio, osim Aleksandra Vučića, da će takvu osobu bilo ko tolerisati u antimodernom srpstvu? Izgleda da smo potcenili antimoderno srpstvo, jer je on, Aleksandar Vulin, i dalje tu. On je misterij kojeg štiti ćutnja, jedno od ubojitih sredstava antimodernog srpstva, kada je reč o gorućim problemima koje to društvo ima, kaže Zoran Vuletić, predsednik GDF.

Prema nejgovim rečima, Vulin otvoreno priznaje da prima naređenja od Aleksandra Vučića.

„Sa njegovom beskrajnom verom u tužilaštvo, u koje više niko osim njega ne veruje, predao je ovih dana dokaze o aferi prisluškivanje toj nezavisnoj nadležnoj instituciji. U ulozi ministra unutrašnjih poslova, on je pre tužilaštva odlučio, navodno i dokazao, da je Aleksandar (Vučić) razgovarao tokom 1.882 razgovora isključivo sa ljudima protiv kojih nije poveden baš nijedan sudski postupak, a pogotovo ne sa nekima koji su ikada osudjivani. Reklo bi se da je Duh Sveti bdio nad svim tim razgovorima“, navodi Vuletić u pisanoj izjavi Danasu.

Kako dodaje, poštoVučić  vrlo dobro zna kakvog je Vulina izabrao da mu prljavu vodu nosi, sada ga kao i sve ostale saradnike pušta da se prži na laganoj do umerenoj vatri, pa mu ostavlja slobodu da izabere budućnost u kojoj „sigurno neće biti ambasador u bilo kakvoj zemlji“, a za samog sebe zadržava pravo da mu ne obezbedi ama baš nikakvu budućnost.