Politika 23.09.2021.

Vulić: Komšićevo viđenje BiH moguće samo u njegovim snovima

ČITANJE: 2 minute

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentrane skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je Srni da konvertit kakav je Željko Komšić, isfrustriran ličnim traumama i željom da bar u nečemu bude bitan, na silu pokušava sve narode islamizovati.

Vulićeva je poručila Komšiću da je njegovo prihvatanje islama i jedne države sa isključivo jednim narodom moguće samo u njegovim snovima.

“Komšiću, ne glumite u UN-u Harisa Silajdžić koji vam je ideološki uzor sa stotinu odsto BiH, osim ako ne mislite na sarajevski kanton. Ipak, Komšiću moramo zahvaliti na jednom, a to je da čak i oni Srbi koji su možda imali neke dileme u političkom smislu sada vide s kim imamo posla i koliko nam je bitno da idemo u Sarajevo sa stavom Srpska iznad svega”, naglasila je Vulićeva.

Ona je navela da je juče “stranka jednog lica, jer drugog članstva i nema, čudnog naziva Demokratska fronta na svojim mrežama objavila ‘Željko Komšić predsjednik svih građana BiH'”.

“To je nešto što je vjerovatno zazvučalo moćno savjetnicima i nešto čemu bi aplaudirala šačica simpatizera i komšija od Ilidže do Baščaršije, a možda i u dijelu Vogošće da ne ograničavamo samo na naselja uz tramvajsku prugu”, rekla je Vulićeva, konstatujući da BiH niti ima predsjednika, niti će ga ikada imati kao što nikada neće biti ni Komšićeve politike “jedan čovjek jedan glas”.

Vulićeva je naglasila da je ta krinka, prozirna politička mimikrija plašta građanstva, nešto čemu Komšić pribjegava jer planira sazvati kongres svoje stranke u oktobru, a loše stoji i u članstvu i među narodima i tim istim građanima koje prozive.

“Jasno nam je da je njegov govor u UN uvod u kongres stranke na čijem je čelu da bi dobio aplauz i neku pažnju i da se na njegove izjave reaguje, jer je on ko biva neki faktor. Željko Komšić nije nikakva faktor ni na polju unutrašnje, a kamo li spoljne politike. Zato neka ne sniva snove o jednom predsjedniku građanske BiH. Može biti samo jedan predsjednik i to nezavisne Republike Srpske”, istakla je Vulićeva.

Dok je ovog Ustava, koji prepoznaje entitete i konstitutivne narode, navela je Vulićeva, biraće se tri člana Predsjedništva BiH.

“A dok je ove i ovakve dejtonske BiH, poštovaće se konstitutivnost, ma koliko to bila noćna mora Željka Komšića”, poručila je Vulićeva.

(Srna, E.M)

Oznake: Sanja Vulić