Politika 16.05.2022.

Vulić: Neuspješni Šarovićevi pokušaji da skrene pažnju sa afere o svojim nekretninama

ČITANJE: 1 minuta

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić istakla je da su nevjerovatni i, uz sve njegove napore, neuspješni pokušaji Mirka Šarovića da skrene pažnju sa afere o brojnim nekretninama koje ima, a za koje javnosti još nije pokazao jasne dokaze kako ih je stekao.

Komentarišući Šarovićevu izjavu da je inicijativa o jednokratnoj pomoći mladim, penzionerima i borcima, za šta će Vlada Republike Srpske izdvojiti 50 miliona KM, “transparentna kupovina izbora”, Vulićeva je rekla da “Mirko Šarović još nije u stanju da obezbijedi nominaciju za oktobarske izbore ni u vlastitoj stranci, pa pokušava da prikupi jeftine poene na račun odgovorne politike prema građanima koju vode Milorad Dodik i Vlada Republike Srpske”.

“Definitivno je najbolje da SDS kandiduje Šarovića na izborima u oktobru, ali ne Mirka već njegovu suprugu Stojanku. Ona je dokazala da je iskrenija i sa većom petljom od supruga Mirka, jer je prva priznala šta sve imaju od nekretnina po Srbiji, a do sada su skrivali u imovinskom kartonu. Iskrenost je nepoznanica za Mirka, pa da bar nekog čestitog upoznamo iz te kuće”, rekla je Vulićeva.

Ona je dodala da je “doduše poznato da je SDA čuvala Šarovićevoj supruzi poziciju u zajedničkim institucijama, ali je ovog puta ona u javnosti pokazala da nije baš beskičmenjak i da je mnogo iskrenija prema narodu od Mirka Šarovića”.

(Srna)