Politika 07.07.2021.

Vulić: O Srbima isto misle i Zvizdić i Turkovićeva

ČITANJE: 2 minute

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić rekla je za Srnu da i ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Bisera Turković i nezavisni poslanik u ovom domu Denis Zvizdić isto misle kada je riječ o Srbima, iako su sada u različitim strankama.

Ona je istakla da će biti veoma zanimljivo u narednom periodu pratiti odnos Turkovićeve i Zvizdića imajući u vidu činjenicu da imaju zajedničke strategije, iako je ovaj poslanik napustio SDA.

“Čekamo da vidimo ko su još poslanici iz SDA koji će mu se pridružiti. NJih oboje neraskidivo vezuje `BiH po njihovoj kreaciji`, što podrazumijeva unitarnu BiH bez prisustva Srba, Hrvata i ostalih naroda kako je to Dejton predvidio”, rekla je Vulićeva, ističući da su u tome isti, bez obzira na stranačku pripadnost.

Vulićeva je podsjetila da je Zvizdić, dok je bio predsjedavajući Savjeta ministara, nad zaposlenim Srbima i Hrvatima u njegovom kabinetu vršio mobing takozvanog praznog stola /kada pretpostavljeni neopravdano ne daju radna zaduženja zaposlenom/, što je presedan.

Ona je dodala da su u Ministarstvu inostranih poslova u Savjetu ministara, na čijem čelu je Turkovićeva, od četiri pozicije na koje su zaposleni Srbi kao rukovodioci, dvojica u statusu vršilaca dužnosti.

“Ono što dolazi od njih dvoje nije iznenađujuće, ni ljudski, tako da konstantno govoriti da se nekakav genocid desio u jednoj opštini, a svi znamo da se takvo uništavanje jednog naroda nije desilo na način kako to oni predstavljaju i da je to jedan tragični sukob kako je i definisano Dejtonskim mirovnim sporazumom, dovoljno govori o njima i njihovoj potrebi iskrivljivanja istorije, plasiranja laži”, rekla je Vulićeva.

Ona ističe da se Zvizdić i Turkovićeva vode izrekom da više puta ponovljena laž postaje istina.

“Ja se držim one da je pravda spora, ali dostižna. Srpski narod prašta i vjeruje u istinu. Sigurna sam da će jednog dana da se sazna da Srbi nisu nikakvi `genocidaši`, niti da je počinjen genocid u Srebrenici kako oni uporno pokušavaju predstaviti”, zaključila je Vulić.

Turkovićeva je juče uputila inicijativu predsjedavajućem Savjeta ministara Zoranu Tegeltiji da se 11. juli, kako je navela – dan obilježavanja genocida u Srebrenici, proglasi danom žalosti u cijeloj BiH.

Ona je zatražila, ukoliko ne bude održana redovna sjednica, da se to učini na hitnoj telefonskoj sjednici, dok je Zvizdić pitao predsjedavajućeg Savjeta ministara Zorana Tegeltiju zašto to nije učinjeno, na šta mu je on odgovorio da je inicijativa Turkovićeve stigla kasno.

(Srna, E.M)

Oznake: Sanja Vulić